Léon Degrelle (met opgestoken hand) samen met SS-leider Karl Oberg (rechts) die de Franse SS-afdeling leidde.
Volledig scherm
Léon Degrelle (met opgestoken hand) samen met SS-leider Karl Oberg (rechts) die de Franse SS-afdeling leidde. © Hollandse Hoogte / Sueddeutsche Zeitung Photo

Voor het eerst bevestigd door Duitse regering: zeker 17 Belgen krijgen nazipensioen

Minstens 17 Belgen ontvangen nog altijd een nazipensioen, zoals hen in 1941 werd beloofd door Hitler zelve. Nadat eerdere berichten tegengesproken werden door de Duitse ambassadeur in ons land, zijn er nu voor het eerst officiële cijfers, schrijft De Morgen.

187 reacties

 • Werner Milloen

  2 jaar geleden
  Al die politiekers en ons koningshuis dat met de bezetter meewerkte , komt nooit ter sprake ! Maar als de kleine man meewerkte is het nieuws !
 • Anne Callebaut

  2 jaar geleden
  Ja,we weten het al een paar dagen,draai nu de plaat eens om.
 • Leopold D'hauwe

  2 jaar geleden
  Volgens velen is het ok, omdat het al 75 jaar geleden is... Wat een zielig excuus! Het is en blijft zwart vuil bloedgeld waar miljoenen en miljoenen mensen gruwelijk voor gestorven zijn!
 • Edwige Spiegel

  2 jaar geleden
  Ja, en......? Goed voor die mensen want Belgisch pensioen is nihil. Berichtkop met veel sensatie, maar verder weinig details of bijkomende uitleg, of nuancering. Die mensen zijn intussen 90 jaar, oorlog is 75 jaar geleden. Op zijn minst houdt Duitsland zich wel aan de gemaakte afspraken van weleer, en wordt er niks eenzijdig gewijzigd, zoals in België wel zou gebeuren. Mijn eigen vader heeft indertijd wel extra uitkering ter vergoeding van 9 maanden krijgsgevangenschap geweigerd uit pure trots.
 • Marc Smets

  2 jaar geleden
  Nazi, SS? Opgelet daarmee. Mensen die openbare ambten beoefenden zoals vb bruggenwachter, moesten onder en voor de bezetter werken. Wanneer het tij keerde tijdens de oorlog werden velen ingelijfd in de Wehrmacht. Buitenlanders, zoals Belgen, konden geen Wehrmacht worden van het Duitse leger en werden automatisch SS-troepen.
 1. Minister Dermagne geeft banken onvoldoende over plannen bankautomaten

  Minister Dermagne geeft banken onvoldoen­de over plannen bankautoma­ten

  De samenwerking tussen vier grootbanken over de invoering van bankneutrale automaten - Batopin gedoopt - krijgt een dikke onvoldoende van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Hij dreigt er mee de interbancaire tarieven te verhogen om de banken op die manier aan te sporen hun netwerk voldoende uitgebreid te houden. “Het is tijd dat banken hun engagementen, de wetten en hun klanten respecteren”, aldus de vicepremier.