Niet elke ondernemer zag af tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Niet elke ondernemer zag af tijdens de coronacrisis. © RV/Mealhero founders/Florian Van Eenoo Photo News

Voor deze ondernemers was coronacrisis geen vloek: “Corona heeft ons een geweldige boost gegeven”

In de grootste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog is het voor veel bedrijven pompen of verzuipen, maar niet voor allemaal. Fietsenfabrikanten, tuinkantorenbouwers, maaltijdboxleveranciers of poetsproductverkopers: voor wie het gat in de markt heeft gevonden in coronatijden, was het de voorbije maanden alle hens aan dek. Met gemengde gevoelens vaak. “Ik wil geen belachelijke winst maken, ook al zou het kunnen. Mijn klanten mogen zich niet ‘gejost’ voelen”

7 reacties

 • Eveline Van den Hout

  1 jaar geleden
  Het bulkt hier van de clichés en aannames, zoals "rijke zelfstandigen met vetpot" Aan diegenen zonder economische kennis die enkel maar verwijten durven te geven aan zelfstandigen/bedrijven dit : zonder bedrijven/zelfstandigen geen werk, geen inkomen, niks, zelfs geen belastingen voor dienstverlening.
 • Guy Stanbel

  1 jaar geleden
  Mr Leopold, ik denk dat u de cursus economie er nog eens bij moet nemen en beseffen dat niet iedereen dezelfde kansen heeft. Niet elk bedrijf heeft dezelfde inkomsten en is afhankelijk van vele factoren.
 • Hans Schoen

  2 jaar geleden
  mr Leopold, veel zelfstandigen zouden graag een vetpot hebben maar als je zaak nooit wordt wat je verwacht had dan kleeft de fustratie aan je vingers. Hou op met mensen over eenzelfde kam te scheren. Alle mensen hebben een verschillend leven en verschillend inkomen en het geluk zit niet bij iedereen. Hoe goed je het ook bedoeld hebt. Makkelijk dat napraten, doe het zelf maar eens. Je hebt altijd die berg, rijkerds zijn het topje, de rest onderaan. Altijd zo geweest...
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Als het goed gaat voor de ondernemers hoor je ze niet. Als het slecht gaat moet heel de maatschappij bijspringen, ook de niet ondernemers. Waarom kunnen die ondernemers en zelfstandigen in goede tijden geen vetpot aanleggen waaruit ze in slechte tijden de getroffene bijstaan. Solidair zijn met elkaar heet dat.
 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  @louis meuleman: Zonder bedrijven geen geld (~maatschappij) om mensen en overheid te betalen.  Net zoals u de vrijheid heeft om eender welk werk te doen waar en bij wie u wil, heeft een bedrijf dezelfde vrijheid om te produceren wat het wil, waar en met wie het wil.  Uiteraard gelden voor allebei de wetten van de staat (~maatschappij).  En ook u kan de kans grijpen als u een gat in de markt ziet, tijdens corona.