De laatste tijd trekken heel wat 'tulpentoeristen' naar de velden van Pieter Suy voor niet meer dan een foto, en soms ook een bloem. "Sommige dames duiken hun auto in om er 2 minuten later met een compleet andere outfit weer uit te komen.”
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste tijd trekken heel wat 'tulpentoeristen' naar de velden van Pieter Suy voor niet meer dan een foto, en soms ook een bloem. "Sommige dames duiken hun auto in om er 2 minuten later met een compleet andere outfit weer uit te komen.” © Anne Hana

Voor de perfecte foto trappen we die tulpen wel even plat

We wandelen en fietsen dat het een lieve lust is, maar dat blijft niet altijd zonder impact op de natuur. Een tulpenboer uit Meerdonk moest zelfs hekken plaatsen, zodat niemand nog zijn bloemenveld gebruikt voor die ene perfecte foto. Respect is vaak ver te zoeken, als er zich een leuke selfie aandient. “We hebben al zo weinig natuur, en die is heel kwetsbaar”. Op deze plaatsen dreigt het fout te lopen.

35 reacties

 • Erik Meers

  2 weken geleden
  Vooral jonge mensen die dit doen , duidelijk een gevolg van de "pamper" opvoeding van de laatste decennia , zaken als respect en verantwoordelijkheid gevoel zijn ver zoek .
 • Erik Vervenne

  2 weken geleden
  Meer en meer kunnen we vaststellen dat er iets scheelt met onze manier van opvoeden. Normen en waarderen zijn tegenwoordig heel ver te zoeken. Narcisme en egoïsme noem ik dat.
 • Lennert Van Lancker

  2 weken geleden
  Jonge vrouwen anno 2021 samengevat. '"Sommige dames duiken hun auto in om er 2 minuten later met een compleet andere outfit weer uit te komen.'
 • Ronny Cuypers

  2 weken geleden
  Van andermans eigendom blijf je af, tenzij je uitdrukkelijk toestemming hebt. Of vindt iemand het leuk als ik in zijn voortuintje kom zitten met een kratje pils en een paar vrienden?
 • Gilles Standaert

  2 weken geleden
  Allemaal narcisten zijn het. hopelijk kan de eigenaar van die bloemen de schade verhalen op die marginalen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?