Dirk Van der Maelen (sp.a)
Volledig scherm
Dirk Van der Maelen (sp.a) © vrt

"Voor 900 jobs laat u 130 mensen afknallen in Parijs"

Saoedi-ArabiëMinister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) onderhandelt momenteel over een belastingverdrag met Saoedi-Arabië. In 'Villa Politica' stelde N-VA-Kamerlid Peter De Roover daar niet op voorhand tegen te zijn. Maar sp.a'er Dirk Van der Maelen is verontwaardigd. "Die petrodollars worden gebruikt om haat te zaaien in de hoofden van jonge mensen hier."

 1. Onrust rond Saoedische vergassingsfabriek in Antwerpen: straks 3 keer zo groot?
  afvalverwerking

  Onrust rond Saoedische vergas­sings­fa­briek in Antwerpen: straks 3 keer zo groot?

  De Bond Beter Leefmilieu (BBL) is ongerust over de plannen van het Saoedische Energy Recovery Systems (ERS) om in het Antwerpse havengebied een duurzame mega-afvalverwerkingsfabriek neer te poten. Uit documenten die BBL opvroeg bij de haven, zou blijken dat de fabriek op termijn een pak meer afval zal vergassen dan tot nu toe was gecommuniceerd, en er bovendien onduidelijkheid bestaat over de aard van het afval. Havenschepen Marc Van Peel betreurt dat de BBL twijfels over het project zaait "op basis van fragmentaire informatie". Hij zegt dat er "open en transparant" zal gecommuniceerd worden als alle noodzakelijke onderzoeken zijn afgerond.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.