Illustratiebeeld, fietsendiefstal.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, fietsendiefstal. © Getty Images/Image Source

Voor 144 miljoen euro aan fietsen gestolen vorig jaar

Vorig jaar zijn er officieel 30.296 fietsen gestolen. Dat komt neer op ongeveer 144 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie en fietsbeurs Velofolies die Touring bestudeerde. "Door het succes van de elektrische fiets stijgt ook het schadebedrag door diefstal", zegt Touring-woordvoerder Danny Smagghe.

5 reacties

 • jan boden

  2 jaar geleden
  Neem een foto van het kentekennummer en steek er een goede tracker in. De mijne werd al 6 keer gestolen en telkens heb ik hem teruggevonden en werden de dieven geverbaliseerd.
 • Jan Vannuffelen

  2 jaar geleden
  Erwin De Meyer, in principe heb je geen slot nodig, van andermans goed blijf je af. In België ben je praktisch straffeloos voor zulke vergrijpen, dat is de reden dat het zoveel gebeurt. Jij legt de schuld bij de eigenaar.
 • Frans Van Hoyweghen

  2 jaar geleden
  En als er dan eens ene opgepakt wordt dan zeggen ze nooit meer doen en gedaan, nee zwaar straffen dat moeten ze doen.
 • Erwin De Meyer

  2 jaar geleden
  Een flink bedrag.Als iedereen een degelijk slot zou kopen en geen prullen van 5 euro en je fiets vergrendelen zoals het hoort zullen de dieven werkloos worden.Maar voor velen is een degelijk slot te duur en nemen ze ook niet de moeite om hun fiets op een veilige manier te verankeren.
 • christiaan maras

  2 jaar geleden
  Lokfietsen. Goed idee. Maar dan moet hé de daders wel opsluiten en ze niet na enkele uren terug buitensmijten.
 1. KSA Waregem moet kamp afbreken door corona: “Pijnlijk, maar ouders appreciëren onze aanpak”
  Waregem/Mol

  KSA Waregem moet kamp afbreken door corona: “Pijnlijk, maar ouders apprecië­ren onze aanpak”

  Het spook van corona doemt weer op boven onze jeugdkampen. KSA Waregem heeft dinsdag haar kamp in Mol moeten afbreken nadat elf besmettingen op 70 deelnemers waren vastgesteld. De helft van de leidingsploeg werd getroffen. Zo goed als alle kinderen zijn weer naar huis. “Leuk is dit allerminst, maar we hopen op die manier nog meer besmettingen te vermijden”, zegt bondsleidster Chloé Ghysen.