Het logo van Buckminster College: een fantasy luchtschip.
Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van Buckminster College: een fantasy luchtschip. © RV

Voor 10.000 euro per jaar kan je starten aan deze privéschool voor hoogbegaafden in Brugge: “We willen geen eliteschool worden”

In Brugge willen drie academici van de VUB een internationale middelbare school voor hoogbegaafde en hoogsensitieve leerlingen oprichten: Buckminster College, een nieuwe methodeschool. Omdat de school zich niet zal houden aan het leerplan van de Vlaamse overheid, krijgt ze geen subsidies. Daarom zoeken de initiatiefnemers sponsors, want anders zal het inschrijvingsgeld 10.000 euro per jaar bedragen. “En wij willen geen eliteschool worden,” zegt directeur Marta Lenartowicz.

31 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Er zijn veel overeenkomsten tussen hoogbegaafden en hoogsensitieven, Ilse Verlinden. Uit onderzoek blijkt een hoge sociale begaafdheid, een sterkere zintuiglijke waarneming, sterk gericht op de omgeving, hoge empathie, sterke intuïtie, het gevoel anders te zijn, anders sneller en ruimer denken, non-conformistisch en moeite met macht en gezag, intensere gevoelens en emoties, meer zingeving, perfectionistisch, meer loyaal en trouw, door het isolement hang naar wat meer waardering.
 • Thomas Vervoort

  4 maanden geleden
  "privéschool voor hoogbegaafden in Brugge: We willen geen eliteschool worden" Voor hoogbegaafde en dan niet zien dat ze al een eliteschool zijn XD Mission failed.
 • Hubert Wouters

  4 maanden geleden
  10.000 euro! Dan is dat voor mij een eliteschool.
 • Rudi Van Goethem

  4 maanden geleden
  Als ze geen eliteschool willen zijn waarom kost dat dan 10000 euro.
 • Steven Walraeve

  4 maanden geleden
  En waarom moet dat 10000 euro kosten? Inschrijvingsgeld aan de unief is ongeveer 1000 euro. Dit zou X 10 zijn?? Waar gaat dat geld naartoe dan??