Stijn Lenaerts, CEO en oprichter van de failliete Vlaamse Energieleverancier.
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Lenaerts, CEO en oprichter van de failliete Vlaamse Energieleverancier. © Dries Luyten / Photo News

“Volledige transparantie staat centraal”, maar CEO Vlaamse Energieleverancier hult zich ook na faillissement in stilzwijgen

Nu de handelsrechtbank in Brussel officieel het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier heeft uitgesproken, is de vraag hoe het zover is kunnen komen. Oprichter en CEO van de Vlaamse Energieleverancier Stijn Lenaerts hult zich voorlopig in stilzwijgen. Nochtans poneerde hij in het verleden zijn ondernemingen als uitermate transparant op de energiemarkt. “Een eerlijk en duurzaam alternatief voor de wanpraktijken van de grote energieleveranciers”, zo klonk het eerder. Een portret.

 1. De Kock officieel verdacht van betrokkenheid bij dood Dean, recent contact in Nederland ondervraagd

  De Kock officieel verdacht van betrokken­heid bij dood Dean, recent contact in Nederland onder­vraagd

  Dave De Kock (34) wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van Dean Verberckmoes (4). Het lichaam van de kleuter werd uiteindelijk op basis van zijn aanwijzingen gevonden, bevestigt de Nederlandse politie. In het Nederlandse Koudekerke is de bewoner ondervraagd van een huis waar De Kock zaterdag langs geweest is. Mogelijk gaat het om een ex-gedetineerde waar hij samen mee opgesloten zat.
 1. “Dit kan en zál morgen opnieuw gebeuren”: forensisch psychiater luidt de noodklok na dood van Dean
  PREMIUM

  “Dit kan en zál morgen opnieuw gebeuren”: forensisch psychiater luidt de noodklok na dood van Dean

  Vier psychiatrische instellingen weigerden Dave De Kock op te nemen. Hij wilde zich voor druggebruik laten behandelen, in de hoop op een voorwaardelijke vrijlating. Ze weigerden hem wegens de zware feiten en zijn persoonlijkheid. Dus zat hij zijn jaar straf tot de laatste dag uit en keerde mét zijn probleem terug in de maatschappij. “Dit kan en zal morgen opnieuw gebeuren”, zegt psychiater Nils Verbeeck.