Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © BELGA

Volksgezondheid wil palliatief statuut hervormen

Volksgezondheid gaat sleutelen aan het palliatief statuut. Dat heeft Jeroen Schoenmakers, adjunct-kabinetschef van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, zaterdag gezegd tijdens een debat naar aanleiding van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorgen. “Het Federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg (KCE) gaat een onderzoek uitvoeren dat moet uitzoeken wat er beter kan. Een volwaardig wetenschappelijk en juridisch palliatief statuut is een logische volgende stap.”

6 reacties

 • Kitty Durinck

  2 weken geleden
  Een persoon in een wzc die palliatief is krijgt helemaal geen andere zorg dan een gewone bewoner !! Ze hebben weer ergens geld geroken om hun factuur te verhogen. Dat de periode wordt verkort is dringend nodig. Merci Frank om ook eens aan deze mensen te denken.
 • Guido van driel

  2 weken geleden
  Frank knoeit er verder lustig op los. Totaal geen inzicht in de situatie te velde. Net als Cloet veel bla, bla.
 • vanessa saenen

  2 weken geleden
  Ik ben nu ong. 4 maand mantelzorger voor mijn vader die palliatieve is, wij hebben direct na de diagnose dit aangevraagd. Duurt een hele tijd eer het ook nog eens goedgekeurd wordt en met een massa papierwerk, ik had het geluk dat mijn nicht hier goed op de hoogte van was, ik zou anders ook niet weten hoe er aan te beginnen. Dit zouden ze ook makkelijker moeten kunnen maken. Je zit met een zieke thuis die veel zorg nodig heeft dat geeft al heel veel stress, dan al dat papierwerk erbij niet fijn
 • Jan Van Gansbeke

  2 weken geleden
  Man man als het van dienst Vandenbroucke moet komen vergeet het maar. Hij ging zoveel op poten zetten waar niks van gekomen is het laatste jaar. Maak je maar geen illusies.
 • nico de haan

  2 weken geleden
  0,63€ Zijn die niet verlegen?
 1. Waalse transportgroep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel

  Waalse transport­groep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhan­del

  Het Waalse transportbedrijf Jost Group heeft een schikking met het federaal parket getroffen in het jarenlange onderzoek naar sociale fraude. Dat schrijft De Tijd. Jost zou zo'n 30 miljoen euro betalen. Het op twee na grootste transportbedrijf van ons land en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel.