Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © Photo News

Volgt België voorbeeld van verstrengingen in buurlanden? Dit ligt vrijdag op tafel van Overlegcomité

Trekt België vrijdag op het Overlegcomité de teugels strakker aan, naar het voorbeeld van Nederland en Duitsland? De politiek wil alvast niet te bruut op de rem gaan staan, zelfs nu de coronacurve weer lichtjes stijgt. Het mag geen 'stop and go'-beleid worden, klinkt het.

193 reacties

 • frank Govers

  2 jaar geleden
  Van winkels terug sluiten hoor je niks, na de opening hiervan is het cijfer omhooggevallen gegaan. Toen het doog de horeca kwam moesten deze meteen sluiten. Ja het zijn blauw he
 • Gunter van Hecke

  2 jaar geleden
  scholen dicht ,avond klok in belgie om 22:00 uur
 • Liliane Wuyts

  2 jaar geleden
  Waarom altijd die roep naar een lockdown. Een slag in het gezicht van de mensen zoals wij die altijd correct de maatregelen naleven. Waarom de contactberoepen niet terug open ? Deze flutregering en haar zogezegde "specialisten" doen gewoon verder met hun nattevingerwerk. Als het erop aankomt weten ze niks. Alles sluiten is gemakkelijk. Wie gaat er achteraf de rekening betalen? Juist ja, dan bestaat deze regering niet meer.
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Chris Demey, in Brussel en Wallonië wordt er te weinig getest. Geen commentaar dààrover?
 • Noël Vervaeke

  2 jaar geleden
  Hoe evolueren de cijfers eigenlijk procentueel, gisterenmorgen hoor ik dat er ook meer testen zijn. In de loop van de dag verdwijnt dat stuk en nu lees ik het ook niet.
 1. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”
  Play

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.
 2. LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst
  Play
  MERKSEM

  LIVE. Van Quickenbor­ne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoe­king", hoofdver­dach­ten stonden op terroris­ten­lijst

  Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.