.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News/Mine Dalemans

Volgens politicoloog Devos kan Heeren moeilijk blijven zitten als burgemeester: “Een machtshebber die zichzelf voortrekt op de bevolking, dat heeft een vieze geur”

De burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), heeft na alle heisa toegegeven dat ze zich al in maart liet vaccineren. Zelf heeft ze het over een ‘inschattingsfout’, maar hoe duur kan die haar komen te staan? En betekent dit haar ontslag? Politicoloog Carl Devos maakt de voorlopige balans op. “Een machtshebber die zichzelf voortrekt op de bevolking: dat heeft een vieze geur.”

50 reacties

 • Ludwig Van der Auwera

  1 maand geleden
  Als dit blijft verder duren hebben uiteindelijk enken Van Grieken & Co propere handen.
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Maak een vergelijk met ander politiekers en dan stel je vast dat er maar weinig andere zijn ,anders hoor je niet bij de club van ons kent ons
 • JEAN LUC BUTTIENS

  2 maanden geleden
  Vrijwilligers zeggen dat de centrummanager "toch" zou tussengekomen zijn, waarom dient deze dan klacht in ? NU lijdt hij zeker "gezichtsverlies" maar "Beter voorkomen dan genezen" zeker.
 • Elke Celis

  2 maanden geleden
  Amai die heeft een goei souffleuse! Niet antwoorden, niet relevant, niet beschaamd zijn ook niet. Schande!!
 • Peter CILISSEN

  2 maanden geleden
  Dat ze zelf een spuitje haalt, daar is nog ietwat mee te leven ivm haar functie, al keur ik het zeker niet goed; maar dat ze haar familie en goede kennissen erbij haalt, zelfs uit een andere stad, is een brug te ver. En al degenen die het niet zo erg vinden, het moest maar eens het spuitje geweest zijn die uw naaste in leven had kunnen redden.. Guido Bervoets, ge moet geen appelen met peren vergelijken, maar we weten ondertussen dat je niet objectief kan blijven
 1. “Nooit iemand aangezet tot vaccinatie, we bieden het enkel aan”: centrummanager Patrick Laisnez hekelt kritiek en dient ook klacht in
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  “Nooit iemand aangezet tot vaccinatie, we bieden het enkel aan”: centrumma­na­ger Patrick Laisnez hekelt kritiek en dient ook klacht in

  “Het vaccinatiecentrum vroeg meermaals om me te laten vaccineren, maar steeds weigerde ik”, zegt burgemeester Veerle Heeren, die spijt heeft dat ze er toch op inging. “Maar we zetten nooit mensen aan tot vaccineren, we bieden het énkel aan", reageert centrummanager Patrick Laisnez. De man vindt de kritiek die het centrum krijgt niet eerlijk.
 2. Ex-burgemeester Sint-Truiden ziet “systeem” in vaccinatie entourage Heeren: “Bewijzen dat ze niet met overschotjes werden gevaccineerd”
  Play

  Ex-burgemees­ter Sint-Trui­den ziet “systeem” in vaccinatie entourage Heeren: “Bewijzen dat ze niet met overschot­jes werden gevacci­neerd”

  Commotie in Sint-Truiden. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) liet zich al vaccineren nog voor het haar beurt was en zou ook voor familieleden, medewerkers en haar buren een vervroegde prik hebben geregeld. De burgemeester verontschuldigde zich vandaag voor haar “inschattingsfout”, maar volgens Ludwig Vandenhove, Vooruit-gemeenteraadslid in Sint-Truiden, is het daarvoor “wat laat”.
 3. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.