Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht

UPDATEEen nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Weduwe Chovanec is wanhoop nabij: “Ik smeek al 3,5 jaar. Het maakt me zo moedeloos”
  PREMIUM

  Weduwe Chovanec is wanhoop nabij: “Ik smeek al 3,5 jaar. Het maakt me zo moedeloos”

  Exact een jaar geleden klaagde Henrieta Chovancová (42) aan dat er in ons land geen ernstig onderzoek werd gevoerd naar het overlijden van haar man, Jozef Chovanec (38). De Slovaak was meer dan twee jaar daarvoor overleden nadat de politie hem in de luchthaven van Charleroi van een vliegtuig had gehaald en urenlang had opgesloten in een cel. Ze heeft het gevoel dat ze een jaar na het uitlekken van de pijnlijke beelden van haar man nog altijd even ver staat. “De politici hebben voor de camera’s veel blabla verkocht. Alles zou zogezegd tot op het bot worden onderzocht.” Ze is de wanhoop nabij. “Eerlijk: ik geloof er niet meer in.”