Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht

UPDATEEen nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”

  1. Van Gucht: “Mondmaskers werden te vroeg afgeschreven”
    Play
    22

    Van Gucht: “Mondmas­kers werden te vroeg afgeschre­ven”

    Het aantal besmettingen stijgt sneller dan verwacht, vertelt viroloog Steven Van Gucht vandaag in VTM NIEUWS. “En wat we verwacht hadden, was op zich al vrij zwaar.” Er wordt gevreesd dat het aantal nodige ziekenhuisbedden voor Covid-19-patiënten nog hoger zal uitvallen dan verwacht, wat nog meer druk zet op de zorgsector. We hoeven niet te wachten op het volgend Overlegcomité voor nieuwe maatregelen, zegt Van Gucht, die vooral heil ziet in de herinvoering van mondmaskers in binnenruimtes.