Volgens experts is gevaar nog niet geweken: “We mogen ons niet blind staren op goede cijfers van vandaag”

Professor biostatistiek Geert Molenberghs tempert het enthousiasme over de gunstige en dalende coronacijfers in ons land. Zo waarschuwt hij voor de opmars van de zogenaamde Deltavariant. “We mogen ons niet blind staren op de goede evolutie van vandaag.” Ook viroloog Steven Van Gucht maant aan om voorzichtig te blijven.

33 reacties

 • ERIC SPRANGERS

  1 maand geleden
  zolang we uwe kop zien -, is het gevaar inderdaad nog niet geweken!
 • Marc Demesmaeker

  1 maand geleden
  Mensen van 64 tot 55 hebben meestal AZ gekregen. Laat alles maar los, wij zullen onze vrijheid wel in ons kot vieren!! Vaarwel leuke vakantiedagen!
 • Jeannine Seminck

  1 maand geleden
  Wat als je gevaccineerd bent en geen antistoffen aan maakt
 • sonja seykens

  1 maand geleden
  Die blijven wel zeuren zolang ze kunnen . Heeft allemaal lang genoeg geduurt nu . Tijd om alles weer op gang te krijgen ! Grote festivals hoeven voor mij nu ook niet direct maar laat de mensen terug genieten zonder al die beperkingen van aantal mensen je mag zien enz . dat het zo goed als een normale zomer kan worden. Waar dienden anders de vaccins voor , ben al meer dan 4 maanden volledig gevaccineerd maar heeft nog niet veel opgebracht , alleen twee keer ziek geweest ervan .
 • Victor Dee

  1 maand geleden
  Situatie in Lissabon loopt snel uit de hand. Versoepelingen leiden er tot snelle verspreiding van het virus en stijgende ziekenhuisopnames van ,nu, jongere personen. Gezien de snelheid en omvang van de verspreiding van deze Delta variant verwacht men opnieuw veel strengere maatregelen. Te veel mensen denken dat alles voorbij is. Dit is een risico in heel Europa.
 1. Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer
  Play
  3

  Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

  Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”