N-VA-voorzitter Bart De Wever
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever © Photo News

Volgens De Wever is voorkeur Magnette duidelijk: “Er waart paars-groen spook door Wetstraat”

Officieel praat informateur Paul Magnette (PS), wiens opdracht vandaag tot 9 december werd verlengd, nog altijd met tien partijen in de zoektocht naar overeenstemming voor een volgende federale regering. Officieel is er nog geen zicht op een coalitie, maar N-VA-voorzitter Bart De Wever stelt vandaag in het ledenblad van zijn partij dat Magnette duidelijk een voorkeur heeft voor paars groen.

54 reacties

 • Dave Laureys

  2 jaar geleden
  De N-VA moet eruit en 1 regering ,een Belgische ,de rest is puur geld verlies !
 • james vroman

  2 jaar geleden
  ik heb genoeg van dat Chinese model van de wever ..de macht en geld voor het partijbureau .. en een uitgebuite bevolking die ze controleren met camera's boetes en propaganda en de verering van de grote leider
 • james vroman

  2 jaar geleden
  zou ik dan toch nog mijn aankopen terug in eigen land kunnen doen .. ? met nva is dat uitgesloten ik zal feesten als die dieven het pad moeten ruimen !
 • Rudy Lenssens

  2 jaar geleden
  Als er na 6 maand geen regering is ...nieuwe verkiezingen en geen wedde meer voor de verkozenen tot na de nieuwe verkiezingen. Wedden dat er een zou zijn.
 • jan braakmans

  2 jaar geleden
  Amai, dat lijkt hier wel een héél selectieve bloemlezing van nva-bashers. Is de 4e macht een medespeler geworden in de politiek? Eens benieuwd of deze opmerking door de censuurpolitie geraakt...
 1. Magnette krijgt twee weken extra: “Belangen bevolking voorrang geven op partijbelangen”

  Magnette krijgt twee weken extra: “Belangen bevolking voorrang geven op partijbe­lan­gen”

  PS-voorzitter en informateur Paul Magnette (PS) heeft van koning Filip twee weken extra gekregen om de vorming van een federale regering te onderzoeken. Zijn opdracht wordt tot 9 december verlengd, meldt het paleis. Volgens Magnette boekt hij vooruitgang, maar moeten de verschillende partijen “uit hun comfortzone treden, denken aan het algemeen belang en hun verantwoordelijkheid opnemen”. Over het confederalisme wordt niet onderhandeld, vertelde Magnette op een persconferentie.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.