RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Volgens advocaat was Hitlergroet van agente een grapje: “Ze was amper 22 en de sfeer was geladen”

De jonge politie-inspecteur die de Hitlergroet bracht in een cel op de luchthaven van Charleroi, heeft daar veel spijt van. "Maar die man is niet gestorven door dat gebaar", zegt haar advocaat. Hij wijst erop dat er een enorm gespannen sfeer hing, nadat Jozef Chovanec (38) zichzelf zwaar had verwond en zich agressief opstelde. "Die explosieve toestand bleef maar duren. Zij is nog jong en dacht grappig te zijn." Hij ziet ook verzachtende omstandigheden voor het gedrag van de andere agenten. 

117 reacties

 • Julien DEMEULEMEESTER

  12 maanden geleden
  Her aanstellen van een dergelijke advocaat is ook een grapje.
 • Elke Celis

  1 jaar geleden
  Wie niet tegen een gespannen sfeer kan, heeft sowieso bij de politie niks te zoeken. Wie zo onnozel doet IN FUNCTIE, heeft niks te zoeken bij de politie. De agente die zichzelf nog serieus neemt na deze beelden, heeft níks te zoeken bij de politie. Wie dit niét doorgeeft aan hogere instanties, is zijn job, zeker als leidinggevende, niet waard. Dít soort gedrag is de reden dat vele politiemensen zich momenteel schamen in jullie plaats!
 • paola nerozzi

  1 jaar geleden
  Een grapje ze moesten er allemaal liggen gelijk hem en die van de mug ook geen geld waard vraag me af of vele zich niet van beroep hebben vergist gewoon allemaal de C4 geven en andere beroep gaan doen die voor hun bestemd is stop ermee hun te verdedigen want ze hebben geen gelijk
 • Jean-Pierre Van Hullebus

  1 jaar geleden
  Als er een supporter op de voetbal een Hitler groet doet,wordt hij gerechtelijk vervolgt...wat met die agente...
 • Rachid Saddiki

  1 jaar geleden
  Wauw een grapje, en dat voor een agente.
 1. Agressie op Manchester City-fan: Slachtoffer en familie stellen zich burgerlijke partij tegen 5 verdachten

  Agressie op Manchester City-fan: Slachtof­fer en familie stellen zich burgerlij­ke partij tegen 5 verdachten

  De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, stelt zich met zijn echtgenote en twee kinderen burgerlijke partij tegen de vijf verdachten. “Guido De Pauw werd niet alleen enorm zwaar toegetakeld, maar werd nadien voor dood achtergelaten. Hij is nu ietwat aan de beterhand en kan beginnen aan een wellicht lange revalidatie”, zegt zijn advocaat Thomas Gillis.