Volledig scherm
© BELGA

Volgende woensdag nieuwe Veiligheidsraad

Woensdag 23 september zal een nieuwe Nationale Veiligheidsraad samenkomen. Die zal bekijken of en hoe de maatregelen tegen het coronavirus aangepast kunnen worden om ze op langere termijn houdbaar te maken. Daarvoor zal gewerkt worden op basis van het advies van een vernieuwd adviesorgaan. De vorige Veiligheidsraad dateert van 20 augustus.

 1. Margot Cloet: “Zorgverleners zetten alle zeilen bij, wetende dat het ergste nog moet nog komen”

  Margot Cloet: “Zorgverle­ners zetten alle zeilen bij, wetende dat het ergste nog moet nog komen”

  De zorgsector hoopt dat de nieuwe maatregelen die de Vlaamse regering gisteren nam, het tij snel doen keren. “Hopelijk zullen de effecten in de loop van volgende week zichtbaar worden”, zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. Tegelijk benadrukt ze dat de maatregelen te laat komen. “De zorg voelde zich jammer genoeg té lang een roepende in de woestijn. De kelen zijn schor geschreeuwd.”
 2. Vrijend koppel dat gespot werd door wildcamera schenkt eigenaar doos pralines: “Mijn lippen zijn verzegeld”
  Zemst

  Vrijend koppel dat gespot werd door wildcamera schenkt eigenaar doos pralines: “Mijn lippen zijn verzegeld”

  “Als het koppeltje dat regelmatig wilde avontuurtjes beleeft voor mijn wildcamera een doos pralines achterlaat, dan zal ik de beelden van de vrijpartijen niet delen.” Dat liet Zemstenaar Wim Jonckheere zondagavond weten nadat hij ontdekt had dat zijn veld voor de zoveelste keer bezocht werd door een avontuurlijk stel. En wat bleek? Dinsdagavond hing er een doos pralines aan een boom.