Het proces zal plaatsvinden in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere. Onder meer de terroristen Salah Abdeslam (boven) en Mohamed Abrini (onder) staan er terecht.
Volledig scherm
Het proces zal plaatsvinden in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere. Onder meer de terroristen Salah Abdeslam (boven) en Mohamed Abrini (onder) staan er terecht. © BELGA, AFP, AP

Volgende week maandag gaat het grootste proces ooit van start in ons land: dit is alles wat u moet weten over het terreurproces

Het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 gaat maandag 5 december van start in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere. Morgen zal de jury worden samengesteld. Maar wie staat er precies terecht? En welke straffen riskeren zij? Hieronder een overzicht van alles wat je over het proces moet weten.

  1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
    7

    Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.