Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) © BELGA

Volgende maand al 100 man binnen: Vlaamse regering trekt met exitplan van eventsector naar Overlegcomité

De Vlaamse regering zal morgen een exitplan van de eventsector op de tafel van het Overlegcomité leggen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens het plan kunnen er in mei al concerten plaatsvinden met 100 bezoekers binnen of 200 bezoekers buiten.

16 reacties

 • johan vankeirs

  3 weken geleden
  Als Jambon op deze manier zijn stemmen wil halen zou hij weleens bedrogen kunnen uitkomen.Mijnheer vergeet dat wij al meer dan een jaar in de coronacrisis zitten en reeds 3 golven achter de rug hebben.Hij houd blijkbaar ook geen rekening met onze doden,besmettingen en het dag en nacht werken van ons verplegend personeel in de ziekenhuizen.Personen zoals Mr zullen zorgen voor een 4é en 5é golf.
 • dominique soete

  3 weken geleden
  ongelooflijk wat Slimme Jambon uitkraamt. Waar zit zijn verstand ? Moest ik kunnen dan stel ik de regeringsleiders in gebreke wegens ,, het opzettelijk personen in gevaar te brengen''. Volgens mijn bescheiden opinie gaat het toch om de openbare veiligheid in gevaar brengen. Schaam jullie!
 • Ann Postelmans

  3 weken geleden
  Als trouw concert bezoeker staan wij net als vele anderen te trappelen om weer van onze favo muziek te kunnen en mogen genieten. Maar als ik dit dan lees ... dan denk ik ... met wat gaan jullie beginnen ... eerst alles losgooien om nadien weer van 0 te kunnen beginnen? En binnen ... we zitten al lang genoeg binnen met de zomer in het vooruitzicht zou ik zeggen eerst buiten events ... dat zal al moeilijk genoeg zijn.
 • Paul Hendriks

  3 weken geleden
  Ik zou toch eens willen weten welke cijfers jambon hiervoor gebruikt, of is het meer om wat zieltjes voor de nva te winnen.
 • Jean Donny

  3 weken geleden
  Populisme ten top ! Heeft Jambon geen dringende problemen? Zoals wie gaat de rekening van al hun foliekes betalen? En wat met eerlijke belastingen? Afschaffen domme subsidies.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Cultuursector boekt opnieuw dieprode cijfers: bijkomend verlies van 41 miljoen in eerste kwartaal

  Cultuursec­tor boekt opnieuw dieprode cijfers: bijkomend verlies van 41 miljoen in eerste kwartaal

  De culturele economie in België heeft in het eerste kwartaal van 2021 dieprode cijfers laten optekenen. In de eerste drie maanden van het jaar werd een bijkomend verlies van 41 miljoen euro genoteerd. Dat berekende Sabam, de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers. De inkomsten uit culturele evenementen daalde met liefst 99,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
 1. Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”
  43

  Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”

  ‘Zorg dat dit de laatste pandemie is.’ Dat is de titel van een rapport dat een panel van experten opstelde in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en waarin een vernietigende evaluatie gemaakt wordt van de manier waarop de coronapandemie wereldwijd werd aangepakt. Het panel geeft ook een reeks aanbevelingen om een nieuwe pandemie te voorkomen. En dat is wel degelijk mogelijk, volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) “Met wat er aanbevolen wordt, moet het in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”, zei hij in Terzake op Canvas.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas