Een foto van de Duitse wolf Akela die tot voor kort alleen in de Hoge Venen leefde. De wolf zou nu een partner gevonden hebben.
Volledig scherm
Een foto van de Duitse wolf Akela die tot voor kort alleen in de Hoge Venen leefde. De wolf zou nu een partner gevonden hebben. © vrt

Volgend jaar wolvenwelpen in de Hoge Venen? Wolf Akela heeft partner

Akela, de Duitse wolf die in de Hoge Venen leeft, heeft een partner gevonden. Een wildcamera heeft beelden vastgelegd van een andere wolf in het territorium. Dat meldt de RTBF op haar website.

 1. Eén jaar nadat Noëlla drie schapen doodbeet in Zoersel: vestigt de wolf zich ooit in de Antwerpse rand?
  PREMIUM
  Zoersel/Kalmthout

  Eén jaar nadat Noëlla drie schapen doodbeet in Zoersel: vestigt de wolf zich ooit in de Antwerpse rand?

  Waar de coronacrisis het gespreksonderwerp op de kerstdiners van 2020 zal zijn, was dat vorig jaar in Zoersel de wolf. Daar zette de rondzwervende wolvin Noëlla drie schapen op het kerstmenu. Eén jaar nadien is de hamvraag of de wolf zich ooit zal vestigen in de Antwerpse rand. “In de toekomst acht ik deze regio eerder geschikt als vijf à zes territoria voor de goudjakhals dan één territorium voor de wolf. Al heb ik ook geen glazen bol natuurlijk”, zegt Jan Loos van Meldpunt Welkom Wolf van natuurvereniging Landschap vzw.
 2. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo