Wouter De Geest (VoKa-voorzitter).
Volledig scherm
Wouter De Geest (VoKa-voorzitter). © BELGA

Voka-baas niet meer tegen kernuitstap: "Als er gascentrales komen, dan moeten die ook in Vlaanderen staan”

De Vlaamse ondernemersorganisatie Voka roept de partijen van de federale en de Vlaamse regering op om de polarisatie over de kernuitstap te stoppen en een beslissing te nemen in volledige transparantie. “Als er gascentrales komen, dan moeten die ook in Vlaanderen staan”, zegt voorzitter Wouter De Geest in een gesprek met ‘De Tijd’.

 1. INTERVIEW. Zuhal Demir: “Ik blijf de keuze voor de kernuitstap onbegrijpelijk vinden”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zuhal Demir: “Ik blijf de keuze voor de kernuit­stap onbegrijpe­lijk vinden”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is de kritiek op haar klimaatbeleid beu. “Van mijn vader moet ik elke dag in de spiegel kijken. Dat lukt, zonder probleem.” Ze vertelt hoe ze zich vandaag goed voelt met haar portefeuille als minister, maar dat was ooit anders: de bevoegdheden van Energie en Omgeving kwamen voor haar als een complete shock. “Ik heb zelfs gehuild. (lacht) Het was gewoon mijn ding niet.”
 2. Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"

  Topman Comité I wijst naar extreem­rechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevon­den?"

  “Als Jürgen Conings Mustafa had genoemd, zou het anders zijn gelopen.” Dat vertelt Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I, dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, in een explosief interview met het magazine ‘Wilfried’. Hij zegt dat sommigen binnen de Belgische staat er baat bij hebben “extreemrechts te promoten” en hij noemt Filip Dewinter een spion van de Chinezen.