Hans Maertens.
Volledig scherm
Hans Maertens. © BELGA

Voka: "Actiedag vakbonden is contraproductief”

Het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka stelt tijdens de nationale actiedag “in het algemeen een beperkte actiebereidheid” vast op de vloer van Vlaamse ondernemingen. 

7 reacties

 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Vooral voor hem
 • Guido Allegaert

  2 maanden geleden
  Voor steunmaatregelen zijn ze er gloeiend bij, voor belastingsvoordelen eveneens, fraude en achterpootjes zijn er goed gekend, fenomenale winsten worden geboekt. Telkens dreigen met falingen en werkloosheid. De egoïstische, hebberige maatschappij is de voorbode van problemen.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Bijlange niet, indien de patroons eindelijk eens hun veel te grote winstmarges zouden laten zakken komt er eindelijk ruimte voor ferme loonsverhogingen !
 • jean luc jorissen

  2 maanden geleden
  Die van Voca gaan het doen voor ons zeker zolang hun zakje nog goed gevuld is. Waarom raken de vacatures niet ingevuld ? als je iets bijverdiend moet je het dubbele aan de belastingen afgeven, mensen worden dat ook moe .
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  En toch hebben de bedrijven (volgens de nationale bank) historisch hoge winsten geboekt. Nu krijg ik toch echt wel medelijden met die bedrijven. Behandel Uw werknemers beter en betaal ze goed en U zal nooit een staking hebben, beste meneer Maertens. Zo eenvoudig is dat. Oh ja, en een stunt van 0,4 procent opslag gedurende de volgende twee jaar is gewoon vragen om moeilijkheden, dat ziet zelfs de simpelste geest.
 1. Verdachte (38) met wapen op zak gearresteerd na schietpartij aan Centraal Station Antwerpen: politie sluit Astridplein af
  Play
  Antwerpen

  Verdachte (38) met wapen op zak gearres­teerd na schietpar­tij aan Centraal Station Antwerpen: politie sluit Astrid­plein af

  De politie heeft vanochtend een 38-jarige verdachte met een wapen op zak gearresteerd in een café op het De Coninckplein in Antwerpen. Hij is vermoedelijk de schutter die vanmorgen minstens twee schoten heeft gelost op het Astridplein voor het Centraal Station. Opnieuw wordt de schietpartij gesitueerd in het drugsmilieu. Volgens het Antwerpse parket is er nog een tweede verdachte in een Nederlandse wagen gearresteerd aan Schijnpoort. Die arrestatie leidde naar een container met koffie waarin mogelijk een lading cocaïne zat verstopt. Intussen is het Astridplein opnieuw afgesloten voor verder onderzoek.
 2. Fernand Huts: “Begrijp niet wat er kon branden in lege Boerentoren”
  Play
  Antwerpen

  Fernand Huts: “Begrijp niet wat er kon branden in lege Boerento­ren”

  Een korte, felle brand in de Boerentoren aan de Eiermarkt zorgde donderdagavond even voor zenuwachtigheid bij de Antwerpse brandweer. Na de zware brand op de UA-universiteit en de brand in kasteel Boekenberg in Deurne leek het er even op dat de hulpdiensten weer voor een moeilijke klus zouden komen te staan. “Na een half uur intensief blussen hadden wij de brand al onder controle”, zegt woordvoerder Kristof Geens van de Antwerpse brandweer.
 1. LIVE. Vakbonden tellen 80.000 betogers in Brussel, honderden vluchten geschrapt op Brussels Airport, hinder op bus en tram

  LIVE. Vakbonden tellen 80.000 betogers in Brussel, honderden vluchten geschrapt op Brussels Airport, hinder op bus en tram

  De vakbonden houden een nationale actiedag. Volgens de bonden zijn in Brussel 80.000 actievoerders op de been voor een grote betoging, die nu aan de gang is. De politie spreekt van 70.000 manifestanten. Op Brussels Airport zijn honderden vluchten geschrapt door een staking van het veiligheidspersoneel en bij De Lijn rijdt maar 60 procent van de bussen en 40 procent van de trams. Ook in andere sectoren wordt er gestaakt, onder meer bij sommige stadsdiensten.