"Gebruik eerder voedersilo’s, pindasnoeren en vetbollen voor kleine zangvogels, dat wordt veel minder rondgedragen door de tuin dan gestrooid voedsel", stelt Natuurpunt. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
"Gebruik eerder voedersilo’s, pindasnoeren en vetbollen voor kleine zangvogels, dat wordt veel minder rondgedragen door de tuin dan gestrooid voedsel", stelt Natuurpunt. Beeld ter illustratie. © François Van Bauwel

Vogelgriep: Natuurpunt roept op om voorzichtig te zijn met voederen van tuinvogels

Natuurpunt roept op om voorzichtig te zijn met het voederen van tuinvogels, om de verspreiding van het vogelgriepvirus te beperken. "Gebruik je gezond verstand: als je pluimvee hebt, vermijd dan om grote aantallen vogels te lokken", vertelt vogelexpert Gerald Driessens. Vandaag/donderdag werden in een pluimveebedrijf in Menen nog verschillende besmettingen vastgesteld met het virus.

1 reactie

 • Yves St-Rawoens

  2 maanden geleden
  Enerzijds worden de dieren in tienduizendtallen opgehokt in minderwaardige omstandigheden en worden op die manier ideale haarden gecreëerd voor dergelijke ziekten. Anderzijds moeten we nalaten om de 3 vogeltjes die nog in onze tuin langskomen te voederen... Het is wel weer duidelijk waar het voordeel te rapen is. En nu weer over naar ons Hilde.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama