Kazerne Dossin.
Volledig scherm
Kazerne Dossin. © BELGA

Voetbalclubs sturen hardleerse hooligans naar Kazerne Dossin

Voetbal­supporters die zich racistisch of discriminatoir gedragen op de tribunes, kunnen door hun club verplicht worden om een vormingstraject te volgen bij Kazerne Dossin in Mechelen. In ruil vervalt het hen opgelegde stadionverbod mogelijk sneller. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Eva Fastag (1917-2021) werkte in Dossin-kazerne verplicht mee aan transport van joden naar Auschwitz: “Ik stuurde hen allemaal de dood in. En ik wìst het niet”
  PREMIUM

  Eva Fastag (1917-2021) werkte in Dos­sin-kazerne verplicht mee aan transport van joden naar Auschwitz: “Ik stuurde hen allemaal de dood in. En ik wìst het niet”

  In Israël is Eva Fastag (104) overleden. Zij werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verplicht aan het werk gezet als typiste in de Mechelse kazerne Dossin. Ze schreef in twee jaar tijd zo’n 25.000 joodse mensen op lijsten voor transport naar Auschwitz. Mannen, vrouwen, kinderen. Ze noteerde hun namen, maar pleegde verzet waar ze kon. Op een dag stond haar eigen familie voor haar typemachine.