In het militair kwartier in Peutie vinden onder meer een identiteitscontrole en een medisch onderzoek plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
In het militair kwartier in Peutie vinden onder meer een identiteitscontrole en een medisch onderzoek plaats. © Defensie

Vluchtelingen worden bijzonder grondig gescreend: “Pas als ze straks op eigen houtje komen, is er een risico”

Nu de vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan op gang komt, bestaat de vrees dat ook terroristen zich zullen mengen onder de vluchtelingen. Onder meer de federale politie en het kabinet Binnenlandse Zaken maken zich zorgen, en zetten de veiligheidsdiensten met een interne mail al op scherp.

45 reacties

 • Wouter Van Puyvelde

  2 maanden geleden
  Ik noem het goed georganiseerde, geduldige en lang voorbereide kolonisatie van gans Europa door een bevolking die niet eens is met de Europese cultuur, en dus haar eigen cultuur zal doordrukken. Helaas zijn de Europese leiders gezamelijk zwak, bang, dom, egoïstisch, door onnodig schuldgevoel bevangen. Het is sowieso te laat. De externen doordrongen in onze machten,steden en regeringen. Maar ook Chinezen plukken gretig van Europa. Goed voor de geschiedenis boeken "de val van het Europese Rijk"...
 • Tamara De Coster

  2 maanden geleden
  Wat een klucht weer, op enkele uren worden een 150 tal mensen volledig gescreend door staatsveiligheid. Een onderzoek voor een job duurt 28 dagen en hier kunnen ze er zoveel volledig screenen op enkele uren. Welke politieker heeft dit weer bekokstoofd. Eerst waren er 36 Belgen in Afghanistan en nu halen we er bijna 1000 buiten. Ik denk dat ze hiermee de weg voor het Vlaams Belang klaar gelegd hebben. Niet meer te stuiten en ipv deelname aan een coalitie gaan ze een absolute meerderheid halen.
 • Frank Meynen

  2 maanden geleden
  en,,,,,, zijn er nog mensen die geloven in sinterklaas ???
 • Ronny Cockuyt

  2 maanden geleden
  Ze maken ons zoals altijd weer wat wijs,ze kunnen misschien helpen herstellen aan de vernietigde huizen in Wallonie.
 • Didi Bellens

  2 maanden geleden
  Inderdaad volledig akkoord met Jo Nijs. Vraagje : hebben die allemaal dat geld om daar naartoe te vliegen en hebben die zoveel verlof? Spijtig dat we met deze Vivaldi regering zitten opgeschept.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacij­fers stijgen? Dit is jullie mening

  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt.