In het militair kwartier in Peutie vinden onder meer een identiteitscontrole en een medisch onderzoek plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
In het militair kwartier in Peutie vinden onder meer een identiteitscontrole en een medisch onderzoek plaats. © Defensie

Vluchtelingen worden bijzonder grondig gescreend: “Pas als ze straks op eigen houtje komen, is er een risico”

Nu de vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan op gang komt, bestaat de vrees dat ook terroristen zich zullen mengen onder de vluchtelingen. Onder meer de federale politie en het kabinet Binnenlandse Zaken maken zich zorgen, en zetten de veiligheidsdiensten met een interne mail al op scherp.

45 reacties

 • Wouter Van Puyvelde

  1 jaar geleden
  Ik noem het goed georganiseerde, geduldige en lang voorbereide kolonisatie van gans Europa door een bevolking die niet eens is met de Europese cultuur, en dus haar eigen cultuur zal doordrukken. Helaas zijn de Europese leiders gezamelijk zwak, bang, dom, egoïstisch, door onnodig schuldgevoel bevangen. Het is sowieso te laat. De externen doordrongen in onze machten,steden en regeringen. Maar ook Chinezen plukken gretig van Europa. Goed voor de geschiedenis boeken "de val van het Europese Rijk"...
 • Tamara De Coster

  1 jaar geleden
  Wat een klucht weer, op enkele uren worden een 150 tal mensen volledig gescreend door staatsveiligheid. Een onderzoek voor een job duurt 28 dagen en hier kunnen ze er zoveel volledig screenen op enkele uren. Welke politieker heeft dit weer bekokstoofd. Eerst waren er 36 Belgen in Afghanistan en nu halen we er bijna 1000 buiten. Ik denk dat ze hiermee de weg voor het Vlaams Belang klaar gelegd hebben. Niet meer te stuiten en ipv deelname aan een coalitie gaan ze een absolute meerderheid halen.
 • Frank Meynen

  1 jaar geleden
  en,,,,,, zijn er nog mensen die geloven in sinterklaas ???
 • Ronny Cockuyt

  1 jaar geleden
  Ze maken ons zoals altijd weer wat wijs,ze kunnen misschien helpen herstellen aan de vernietigde huizen in Wallonie.
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  Inderdaad volledig akkoord met Jo Nijs. Vraagje : hebben die allemaal dat geld om daar naartoe te vliegen en hebben die zoveel verlof? Spijtig dat we met deze Vivaldi regering zitten opgeschept.