Eind vorige week arriveerden al 5 miljoen mondmaskers op de luchthaven van Luik Bierset.
Volledig scherm
Eind vorige week arriveerden al 5 miljoen mondmaskers op de luchthaven van Luik Bierset. © Dieter Nijs

Vliegtuig met 6 miljoen nieuwe mondmaskers geland in Luik

Een vliegtuig dat 6 miljoen chirurgische mondmaskers transporteerde, is om 6.22 uur geland op de luchthaven van Luik-Bierset. Dat heeft de woordvoerder van de luchthaven, Christian Delcourt, bevestigd. De maskers zijn een aanvulling op de 5 miljoen mondmaskers die in de nacht van donderdag op vrijdag gearriveerd zijn. Een nieuwe lading zou om 11 uur landen in Luik, meldt VRT NWS.

11 reacties

 • schets julien

  1 jaar geleden
  Mevrouw De Block proficiat voor u reactie over die mondmaskers in het parlement je heb zo de NVAer op zijn plaats gezet zonder haar te noemen. CHAPEAU
 • Guido Boonen

  1 jaar geleden
  Ik vermoed dat er een grote partij in Vlaanderen daar niét vrolijk van wordt.
 • Patrick Van Lersberghe

  1 jaar geleden
  @ Ben Spelmans: Omdat er nogal wat ruis is op het verspreidde bericht. Bovendien wordt het aandeel van de huidige (Vlaamse en federale) ministers, de apothekersbond en andere organisaties die deze levering mogelijk maakten volledig buiten beschouwing gelaten. Dit ruikt naar politieke recuperatie.
 • Frederik Vandevelde

  1 jaar geleden
  Walter, het is een kerntaak van de overheid om de opbenbare veiligheid te garanderen. En nee, ik wil er gerust voor betalen. Maar absoluut nergens zijn er te koop.
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Ze moeten er denk ik toch al genoeg hebben want gisteren lagen aan de uitgang van spoedgevallen in gasthuisberg 11 latex handschoenen (blauwe en witte), en 7 mondmaskers. Allen gebruikt, of niet, aan de overkant van de staat zomaar weggesmeten. Kwestie van verspreiding van het virus kan dit toch tellen he. Ik moet ook zeggen er lag ook een onderbroekje (of slip?) van Calvin Klein.