Belga, Shutterstock
Volledig scherm
© Belga, Shutterstock

Vliegtaks treedt in werking, verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen en gas: dit verandert er allemaal vanaf 1 april

Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo treedt de vliegtaks vanaf 1 april in werking en wordt het btw-tarief voor zonnepanelen en gas verlaagd naar 6 procent. Dit verandert er allemaal vanaf vandaag. 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde zaterdag op een CD&V-congres voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA, een samenwerking die volgens hem "de ziel van Vlaanderen" op het spel zet. Maar volgens Demir heeft CD&V zelf al de "ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in de federale regering te stappen zonder een Vlaamse meerderheid". Dat zei de N-VA-politica zondag in ‘De Zevende Dag’.
 1. “Wacht niet tot jaareinde met installatie thuislaadpunt.” Wie niet snel bestelt, riskeert maximaal fiscaal voordeel te mislopen
  PREMIUM

  “Wacht niet tot jaareinde met installa­tie thuislaad­punt.” Wie niet snel bestelt, riskeert maximaal fiscaal voordeel te mislopen

  U wil dit jaar nog elektrisch beginnen rijden? Stel de installatie van een thuislaadpunt dan niet uit. De wachttijd voor particulieren loopt bij sommige installateurs nu al op tot het jaareinde, wat voor hen sowieso al een drukke periode wordt. “Wie nog lang wacht, riskeert dit jaar geen laadstation meer geïnstalleerd te krijgen, en misloopt daarmee ook het grootste fiscale voordeel”, zo waarschuwen federatiekoepel Mobia en EV Belgium.
 2. Vanaf 1 april moet je vliegtaks betalen: maar wanneer boek je nu best je reis? En wat is de impact op de prijs?
  PREMIUM

  Vanaf 1 april moet je vliegtaks betalen: maar wanneer boek je nu best je reis? En wat is de impact op de prijs?

  Tien euro extra voor vluchten korter dan 500 kilometer, twee euro voor andere vluchten binnen Europa en vier euro voor al wat verder is: vanaf 1 april is de vliegtaks een feit. Vliegen wordt dus duurder, maar wat is het effect op de kosten en ons reisgedrag? Pierre Fivet, woordvoerder van de Belgische Vereniging van Reisorganisatoren (ABTO), geeft zijn visie op de nabije toekomst en de gevolgen ervan voor onze reizen en portemonnee.
 3. Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

  Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrij­ders tijdig op te merken

  Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te "kijken kijken" en zo elke motorrijder te zien.