ISOPIX
Volledig scherm
PREMIUM
© ISOPIX

Vliegen kan nu nog spotgoedkoop, maar dat blijft niet duren: “Veel kleine maatschappijen gaan verdwijnen”

Een treinkaartje van Aalst naar Gent kost je 5,20 euro en dat is meer dan een vliegticket naar Zagreb (Kroatië), waar je bij Ryanair vandaag nauwelijks 4,99 euro voor betaalt. Gingen vliegtickets door de coronacrisis dan niet duurder worden? “Niet de eerstkomende maanden: de meeste vliegmaatschappijen hebben cash nodig en als ze nu tickets verkopen, is alvast dat geld binnen”, zegt luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen). Maar hij waarschuwt ook voor wat daarna op ons afkomt.

  1. Rush op vakantiewoningen komt op gang: “Jammer dat we maar één vakantiehuis hebben. Waren dat er 100, ze waren ook allemaal verhuurd”
    PREMIUM

    Rush op vakantiewo­nin­gen komt op gang: “Jammer dat we maar één vakantie­huis hebben. Waren dat er 100, ze waren ook allemaal verhuurd”

    Grijze wolken die voortdurend de zon verdringen, hevige regenvlagen en kwik dat ver beneden kamertemperatuur blijft: het rotweer als ultieme duw richting vakantiebestemming. Touroperators en verhuurders van vakantiehuisjes zien vooral sinds afgelopen weekeinde een storm aan boekingen. Wat we allemaal boeken en waar. Alvast dit: “Het Franse vakantiehuisje met privézwembad voor komende zomer wordt stilaan schaars.”