Vooral bestaande vakantiehuizen zijn populair bij Vlaamse kopers, omdat ze dan minder verbouwingskosten hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral bestaande vakantiehuizen zijn populair bij Vlaamse kopers, omdat ze dan minder verbouwingskosten hebben. © RV

Vlamingen kopen massaal tweede verblijven in de Ardennen: groen toevluchtsoord (en een beetje investering)

Nergens herstelde de vastgoedmarkt zich na de eerste coronagolf zo snel als aan de kust, maar ook het vakantievastgoed in de Ardennen boomt. Nog meer dan voor de gezondheidscrisis willen Vlamingen een eigen tweede verblijf in de Ardeense natuur: als groen toevluchtsoord, maar ook als investering. Met budgetten tussen 300.000 en 600.000 euro. “Opmerkelijk: zelden of nooit moet een krediet worden aangegaan, meestal gebeurt de betaling volledig met eigen middelen.”

11 reacties

 • Michael Buvens

  2 maanden geleden
  Arme open ruimte, je zal er algauw dezelfde spuuglelijke nieuwbouw zien opduiken als in Vlaanderen, aan zee zijn het echt massieve vierkante grijze blokken met één venster vooraan of in het beste geval nepfermettes en fakepastorijen. En een groot ecologisch waardeloos gazon met veel herbicides en daarop zo'n maairobot die egeltjes maalt. Maar positief; Wallonië zit eindelijk in de lift, merci corona!
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  ze laten hopelijk hun "goede gewoonten" thuis. Het eerste wat vele Vlamingen  doen is een afspanning rond hun huis plaatsen en de natuur kortwieken. Niet vergeten dat ze hier nog altijd TV en hondentaks betalen en de erfenisrechten hoger liggen dan in Vlaanderen :-)
 • Tim Peeters

  2 maanden geleden
  De vastgoodnewsshow must go on.ook al zijn het ongelooflijke leugens van een tanende markt.massaal kopen met budgetten tussen 300000 en 600000 euro zonder lening! Man toch maak dat de ganzen wijs.
 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Sommigen vergeten dat de Ardennen is Belgie liggen en op touriestisch gebied veel troeven hebben ..Bevestigen dat er veel rijke Vlamingen zich te permiteren 
 • james Verlinden

  2 maanden geleden
  Vast niet jan modaal. 300.000 tot 600.000 euro uit de hand betaald. Perceptie creëeren verleidt een mens tot positief denken. Leuk verkoopspraatje om anderen aan te zetten hun geld uit te geven.
 1. Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten
  PREMIUM

  Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantai­ne moeten

  "Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt