Fotomontage HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© Fotomontage HLN

Vlamingen in het buitenland aan het woord: “Regels zijn duidelijk en rechtvaardig”

Een korte maar harde lockdown, waar Duitsland voor opteert, hangt ook ons boven het hoofd. Maar hoe is het gesteld in de rest van Europa? De cijfers, de maatregelen, de vaccinatiecampagne: doen ze het beter of net slechter dan wij? In Kroatië lijken ze de crisis alvast heel anders aan te pakken: “Kinderen die een mondmasker moeten dragen? Daar vallen wij hier van achterover.”

13 reacties

 • Guy Lenie

  1 jaar geleden
  Ik woon in het Zuiden van Spanje. De situatie is hier te vergelijken met die van Mr. T. Siffer in Italië. Hier is alles open en wordt er geleefd volgens duidelijke regels. Ik vrees echter wel voor de gevolgen van de ‘Semana Santa’, ook al zijn bijna alle stoeten en optochten geannuleerd. We zien wel ...
 • Bernard Deplacie

  2 jaar geleden
  Vergeet niet dat wij reeds een jaar maatregelen nemen en dat Nederland en Duitsland pas dit jaar op de kar gesprongen zijn. Een groot verschil. Weinig haalt iets uit. Groepsimmuniteit was de beste optie met beschermen van de zwakken.
 • Gust ceulemans

  2 jaar geleden
  Jose Van Hauwaert, ik ben er zeker van dat jij in Thailand woont.Maar ja volgens de westerse waarden is dat maar een ontwikkelings land. In maart vorig jaar 1 maand zeer strenge maatregelen,ik herhaal 1 maand alles potdicht .Zoals je schrijft meer dan 60 miljoen inwoners en op een jaar tijd 91 corona doden. Maar ja,we leven hier niet in ''het vrije westen"
 • John Van de Vyver

  2 jaar geleden
  Het gras is altijd groener aan de overkant het bewijs is de opbeurende verhalen die ik hier lees. Grapjassen
 • Robert Van Garderen

  2 jaar geleden
  Wij hebben dan ook geen regering maar Circus De Croo.