De ouders van de vermoorde Ingrid Caeckaert.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van de vermoorde Ingrid Caeckaert. © VTM Nieuws

Vlamingen gezocht om 30 jaar oude moord op te lossen: “We willen weten wie onze dochter heeft vermoord”

Onderzoekjournalist Faroek en onderzoekers van de KU Leuven doen een oproep aan mannen om DNA in te leveren, zodat via verwantschapsonderzoek enkele cold cases in ons land kunnen worden opgehelderd. Zelfs tien personen kunnen genoeg zijn om alsnog een dader aan te wijzen, zoals die van de brutale steekpartij op Ingrid Caeckaert in 1991. “Haar moordenaar loopt nog steeds vrij rond”, getuigen haar ouders. “We hopen zó hard dat dit de oplossing wordt.”

21 reacties

 • Ivan Willems

  3 maanden geleden
  In plaats politie op verdoken plaatsen op te stellen, of nog beter jonge gasten die zich moeten bewijzen met verre onnozele boeten in hun privé toestemming te geven. Ze zouden due beter dossiers geven zodat ze zich kunnen verdiepen wat echt speurwerk is en oude onopgeloste verdwijningen en moorden te onderzoeken. Dit zou zeer respectvol zijn en welkom zijn voor de nabestaanden.
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Ja veel interesse heeft het gerecht niet voor onze slachtoffers.
 • Felix Strackx

  3 maanden geleden
  Bij de geboorte DNA afnemen en opslaan in een databank. Criminelen zullen wel 2x nadenken.
 • Wendy Vandereyken

  3 maanden geleden
  Na 30 jaar hoef je niet veel meer te verwachten.
 • Bart Lauwers

  3 maanden geleden
  Idd , elkeen zou verplicht zijn of haar DNA moeten afstaan… criminaliteit zou enorm dalen. Als ge niets uitspookt heb je ook niets te vrezen. Dat is het zelfde met de camera’s her en der, talrijker dan paddestoelen in het bos dezer dagen, als ge niets te verbergen hebt. Volgen doen ze u toch al langer : Bancontact, smartphone, gps … wie denkt nog in een vrije wereld te leven moet dringend ontwaken !