ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Vlaming zet rem op elektriciteitsverbruik: zelfs de boiler mag een graadje lager

De hoge energieprijzen doen ons anders omspringen met elektriciteit en gas. De eerste helft van dit jaar verbruikte een Vlaams gezin gemiddeld bijna 13 procent minder gas en ruim 8 procent minder elektriciteit. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius.

27 reacties

 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  De Russische sancties werken hier dus ook. Je hoeft zelfs niet te wachten tot in de wintermaanden om nu reeds te kunnen profiteren van de leugens van de Europese vredestichters .
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  West Europa, en ook België, heeft gekozen voor de vrije markt economie, en krijgt daar nu de rekening van gepresenteerd. Maar als het gezegde: "als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel" waarheid is, dan krijgt mogelijk de roep van Hedenbouw, nationaliseren van de energie, vaste voet in Vlaanderen en België !
 • Ilse Vanlommel

  1 maand geleden
  Schande en diefstal van de grote Energiebedrijven!
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Nog een 18 maanden vast contract voor elektriciteit en gas. Ik misbruik mijn contract niet, mijn verbruik is zelfs minder dan verleden jaar zonder er moeite voor te doen. Men vertelt in het artikel er echter niet bij hoeveel huishoudens er, willens nillens, een budgetmeter moeten laten plaatsen hebben en daardoor bewuster met energie MOETEN omspringen.
 • willy goelen

  1 maand geleden
  Volgend jaar gaan ze de prijzen weer verhogen , eerst het capaciteits tarief , dan voor de aanleg van dikkere stroomdraden , dat men al jaren geleden had moeten doen , maar de intercommunales moesten hun dividenden hebben , dan Europa dat de green deal niet loslaat en een co2 taks te lanceren en ons ondertussen alsmaar armer maakt . Te onthouden voor 24 , stem niet meer voor partijen die ons allemaal in de grond duwen .