Vlaming shopt over de grens medicijnen

De laatste drie jaar is er voor 2,4 miljoen euro aan geneesmiddelen gekocht in het buitenland. Dat kost het RIZIV handenvol geld. Wie in België zijn medicijnen koopt, betaalt nog een deel remgeld. In het buitenland valt dit remgeld weg, waardoor het RIZIV de volle pot betaalt. Dat blijkt uit een reportage van VTM NIEUWS.

 1. Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Een technisch defect en slechte communicatie hebben de gemoederen hoog doen oplaaien op een vlucht van TUI fly. Reizigers die onderweg waren van het Marokkaanse Fez naar Brussel, moesten eerst een hele nacht wachten op een vervangvliegtuig. Toen dat uiteindelijk niet in België maar wel op de luchthaven van Orly bij Parijs landde, brak oproer uit aan boord. Een deel van de reizigers weigerde uit te stappen en eiste dat het toestel door zou vliegen naar de eindbestemming. TUI Belgium geeft toe dat de zaken niet zijn gelopen zoals het hoort.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 3. Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinweigeraars: “Stigmatisering dreigt niet-gevaccineerden te doen radicaliseren”
  151

  Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinwei­ge­raars: “Stigmati­se­ring dreigt niet-gevacci­neer­den te doen radicalise­ren”

  Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek van premier Alexander De Croo (Open Vld) op wie zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus. Het is "niet correct" om over "egoïsten en onverantwoordelijken" te spreken als een vaccinatie niet verplicht is, vindt hij. Bouchez waarschuwt dat de niet-gevaccineerden dreigen te radicaliseren als ze "gestigmatiseerd of beledigd" worden.