Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Vlaming gaat niet enkel bezuinigen op vakantie en horeca, maar ook op basisboodschappen

Het water staat veel gezinnen aan de lippen, zo blijkt uit een brede bevraging van de Gezinsbond. Meer dan acht op de tien gaan bezuinigen - zelfs op basisproducten als voeding. Vier op de tien moeten het eigen spaarpotje aanspreken - en kunnen daar gemiddeld maar een half jaar mee overbruggen: “En dan komt de winter - met traditioneel hoge energierekeningen - er nog aan.”

155 reacties

 • jesper stijnen

  8 maanden geleden
  Ik zie vooral mensen die te veel eten en te veel met de auto rondrijden. En dat je best kleiner gaat wonen en je huis isoleert is toch geen nieuws. Dat weten we toch al tientallen jaren. Dus dat zou toch geen verrassing mogen zijn.
 • Stan Boudewijns

  8 maanden geleden
  Tegenwoordig wordt er meer bezuinigd op basisbehoeften dan op luxeprodukten.
 • Jean Jansens

  8 maanden geleden
  Merk kleding en voeding zijn altijd veel duurder, dat komt ook door de kosten van reclame in dag en week bladen nog maar te zwijgen over de reclame op TV. het is niet alleen dat men voor de TV tijd betaald maar ook voor het maken van de spot. Voor mij zijn deze extra kosten niet nodig dus spaar ik hiermee vele Euro´s uit door deze artikelen niet te kopen!
 • Joris VanGestel

  9 maanden geleden
  Groot gelijk Jasmijn, 3 euro voor een drankje en 25 euro voor een kipfilet met frieten, zal het wel thuis eten voor een fractie van de prijs.
 • guy vermeulen

  9 maanden geleden
  Mij zal je niet zien op terras , goed zot , de prijzen springen de pan uit en als je cola besteld is het een half glas ijs blokken.
 1. “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken
  PREMIUM
  4

  “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken

  Ben je onzeker omdat je hart soms overslaat? Dan hangt de oplossing mogelijk rond je pols. “Neem zelf een elektrocardiogram met je smartwatch”, adviseren cardiologen. “Dit is écht meer dan een gadget”, zegt cardioloog Benjamin Scott van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Hoe begin je eraan en wat doe je met de resultaten van een test met je smartwatch? Scott beantwoordt al je vragen.