Beeld ter illustratie, kinderopvang.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, kinderopvang. © Getty

Vlaanderen zet stap in hogere verloning personeel kinderopvang

Een hogere onkostenvergoeding voor onthaalouders, een verdere gelijkschakeling van de subsidies voor opvanginitiatieven die een inkomensgerelateerde prijs vragen en een eenmalig budget van 300 euro voor onthaalouders en zelfstandige medewerkers. Met die maatregelen geeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) uitvoering aan het eerder afgesloten zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6). Het gaat om een investering van 14 miljoen euro in de kinderopvangsector.

 1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.
 2. Zittende levensstijl eist al bij peuters zijn prijs: “Een lichaam ligt niet ongestraft de helft van z’n jong leven in de zetel”
  PREMIUM

  Zittende levens­stijl eist al bij peuters zijn prijs: “Een lichaam ligt niet ongestraft de helft van z’n jong leven in de zetel”

  De motorische ontwikkeling van Vlaamse peuters loopt vertraging op. In testen naar bewegingsvaardigheden scoort een kwart van de 1- tot 3-jarigen vandaag slechter dan de peuters van twintig jaar geleden. “We hadden niet verwacht dat de achteruitgang in bewegingsvaardigheden al op zo'n jonge leeftijd te zien zou zijn”. Experten leggen uit hoe erg het gesteld is met onze peuters en wat kinderdagverblijven, maar ook de ouders daar kunnen aan doen. “We moeten verdere achteruitgang voorkomen.”
 1. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvin­den? En welke maatrege­len moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.