Brussels Airport te Zaventem op archiefbeeld uit mei 2019.
Volledig scherm
Brussels Airport te Zaventem op archiefbeeld uit mei 2019. © BELGA

Vlaanderen wordt aandeelhouder Brussels Airport

De Vlaamse regering wordt via haar financiële arm PMV aandeelhouder van Brussels Airport. Samen met andere investeerders verwerft ze een indirect belang van iets minder dan 1,8 procent. Dat schrijven De Tijd, De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.

17 reacties

 • Marc breugelmans

  3 jaar geleden
  Vlaanderen staat er goed voor.En wij maar betalen.In plaats voor ons eens te zorgen,neen,aandelen kopen zodat de rijken kunnen binnen rijven.Ze moeten niet zeggen dat ze dat voor ons doen want dat is de zoveelste leugen dan.
 • Mark Van Puyvelde

  3 jaar geleden
  Dus binnenkort nieuwe postjes in de beheerraad en een nieuwe bijdrage, verdoken taks, die zal opgelegd worden aan de modale man van de straat.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Vlaanderen moet niet gokken met belastinggeld en helemaal niet met geld dat er niet is.
 • Peter Hegge

  3 jaar geleden
  Marc Rooms: het was een Vlaams minister die het Engelse woord planepoolen gebruikte en zich niet schaamde daarvoor. Als je nog eens op BXL AIRPORT bent zal je merken dat het Engels ook globaliserende invloeden heeft. So what. We zijn met zijn allen op deze snelweg. Weyts heeft gelijk dat taal het belangrijkste is, maar slaat de bal compleet mis als hij hiermee het Vlaams bedoelt.
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  Slechtste zet ooit. Als er nu een dispuut voor licht met Brussel. Zijn ze persoonlijk benadeelde. Dat verzakt hun onderhandeling positie in elke onder handeling.