Archiefbeeld uit 2018: woonhaven bouwt moderne sociale wooneenheden in Deurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld uit 2018: woonhaven bouwt moderne sociale wooneenheden in Deurne. © Foto Dirk Laenen

Vlaanderen voert strijd tegen sociale woningfraude op: vijf privébureaus gaan in 41 landen actief op zoek of sociale huurder geen eigendom heeft

Een sociale woning huren, maar tegelijk een woning bezitten in Turkije of Spanje: het mag niet. Sociale huisvestingsmaatschappijen zijn voortaan beter gewapend om sociale woonfraude aan te pakken. Er liepen al projecten in Antwerpen, Lier en Hamme maar Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) zet nu het licht op groen voor buitenlands eigendomsonderzoek in héél Vlaanderen. Vanaf maandag kunnen daarvoor vijf gespecialiseerde bureaus worden ingeschakeld.

 1. Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhandelingen over begroting vandaag
  Play

  Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhande­lin­gen over begroting vandaag

  Gisterenavond moesten de Vlaamse onderhandelingen over de begroting worden stopgezet omdat minister Hilde Crevits onwel was geworden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd de CD&V-minister voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA). De minister zou ondertussen aan de beterhand zijn. “Het was heel erg schrikken en een slechte timing. Maar het komt terug goed”, reageert ze. Minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle en minister van Economie Jo Brouns zullen de onderhandelingen vandaag vanaf 14 uur hervatten.
 2. Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenborne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”
  PREMIUM

  Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenbor­ne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”

  Het lijkt erop dat drie verdachten die in Nederland aangehouden zijn, plannen hadden om onze justitieminister Vincent Van Quickenborne te ontvoeren. Dat zegt onze gerechtsspecialist Faroek Özgünes (VTM Nieuws). In de wagen die ze aan de woning van de minister achterlieten, werden naast wapens, een kogelvrije vest en een gasfles ook spanriemen gevonden, die gebruikt kunnen worden om iemand vast te binden. De minister verblijft momenteel met zijn gezin “op een niet nader genoemde beveiligde plaats” en wordt beschermd onder het hoogste dreigingsniveau. Wie zijn de mogelijke opdrachtgevers? Misdaadexpert Faroek Özgünes legt uit.