REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vlaanderen voert recordbedrag wapens uit (maar het blijft peanuts in vergelijking met Wallonië)

BinnenlandDe Vlaamse wapenexport naar landen buiten Europa is vorig jaar meer dan verdubbeld, van 29,9 miljoen naar 69,9 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd, die zich baseert op maandverslagen van het Departement Buitenlandse Zaken. Daarmee ligt de wapenexport iets hoger dan het vorige recordbedrag in 2015.

9 reacties

 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Weten jullie nog wat Bourgeois hier vier maanden geleden over zei ? t' ja als het geheugen verdwijnt hoe noemt men dat weer ?
 • William Van den Berghe

  5 jaar geleden
  Als het over geld gaat heeft de PS geen scrupules
 • Roland Peeters

  5 jaar geleden
  In andere woorden,als we ons ooit moeten verdedigen krijgt de Vlaming een beeldscherm en de Waal een revolver.
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  België werkt met twee maten en twee gewichten. Over de peanuts van Vlaanderen wordt schande geroepen, over de wereldmarkt van Wallonië wordt in alle talen gezwegen.
 • Richard Roose

  5 jaar geleden
  Heel de wereld wordt bewapend, en wij burgers mogen ons verdedigen met ne gewone soeplepel...
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. COLUMN. Was ik Parijzenaar, dan ging ik elke avond mijn balkon op om te applaudisseren voor Emmanuel Macron, als was hij een zorgverlener tijdens Covid
  PREMIUM
  11

  COLUMN. Was ik Parijze­naar, dan ging ik elke avond mijn balkon op om te applaudis­se­ren voor Emmanuel Macron, als was hij een zorgverle­ner tijdens Covid

  Knap, vindt columnist Jan Segers, de manier waarop de Franse president zijn pensioenhervorming doordrukt. “Dat deed Macron uitstekend, tot het plots alsnog fout ging. Kijkers zagen hoe hun president zijn beide handen onder tafel stak zoals een kostschooljongen zijn handen onder de lakens steekt, stiekem en ongemerkt - dat dacht hij althans - om zich van iets te ontdoen. Zijn horloge.”