Minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) © Photo News

Vlaanderen verstrengt jeugddelinquentierecht voor onder meer daders verkrachting

De Vlaamse regering buigt zich vrijdag over een verstrenging van het jeugddelinquentierecht, onder meer voor jonge daders van verkrachting. Dat zegt minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) vandaag.

22 reacties

 • Gustaaf Tielemans

  4 maanden geleden
  Ik denk zoals met veel zullen het weer loze beloften blijven.
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Een slag in t gezicht van de slachtoffers ! Zij hebben levenslang en dat crapuul loopt na een paar jaar leuk de gevangenis uit alsof er niets gebeurt is !
 • Anita Billen

  4 maanden geleden
  Eens zien als het zo ver is. Deze delinquenten kunnen ze niet hard genoeg straffen. Ze aanpakken zoals volwassenen, geen pardon.
 • Luc Van den Bulcke

  4 maanden geleden
  Er moeten eerst doden vallen vooraleer men hier optreed.
 • Germain De Block

  4 maanden geleden
  Tot 2 jaar opgesloten,om te lachen.dat crapuul moet uit de maatschappij verbannen worden.ieder normaal mens weet dat het niet kan,en iemand die dat niet beseft moet in de psychiatrie.
 1. “Klopt niets van”: UZ Gent weerlegt trol over losgekomen placenta’s bij gevaccineerde zwangere vrouwen

  “Klopt niets van”: UZ Gent weerlegt trol over losgekomen placenta’s bij gevacci­neer­de zwangere vrouwen

  UZ Gent zit erg verveeld met een trol die gisteren via Twitter bewust valse informatie de wereld heeft ingestuurd. Het bericht, dat vandaag nog altijd snel rondgaat, vermeldt vijf vermeende gevallen van losgekomen placenta’s bij vroegtijdige bevallingen in één week tijd in het UZ Gent. De zwangere vrouwen waren allemaal gevaccineerd, wordt eraan toegevoegd, om een medisch verband te suggereren. “Fake news”, stelt UZ Gent duidelijk.
 2. Twee meerderjarigen blijven aangehouden in zaak rond groepsverkrachting, jongste dader is amper 14 jaar

  Twee meerderja­ri­gen blijven aangehou­den in zaak rond groepsver­krach­ting, jongste dader is amper 14 jaar

  "Pure horror, onmenselijk." De omgeving van een 14-jarig meisje uit Gavere komt woorden tekort. Twee weken geleden stapte de tiener uit het leven, niemand kon het plaatsen. Tot enkele dagen later aan het licht kwam dat vijf tieners, één van 19, één van 18 en drie van 14 à 15 jaar, samen het meisje hadden verkracht op een begraafplaats in Gent. Ze hadden hun daden bovendien gefilmd en via sociale media verspreid. De Gentse raadkamer besliste dat de twee meerderjarigen een maand langer aangehouden blijven. Ook een van de minderjarigen blijft een maand langer opgesloten.