Migranten aan de haven bij Mytilene voor verplaatsing uit een kamp op Lesbos naar het Griekse vasteland, ter illustratie.
Volledig scherm
Migranten aan de haven bij Mytilene voor verplaatsing uit een kamp op Lesbos naar het Griekse vasteland, ter illustratie. © AFP

Vlaanderen vangt 10 niet-begeleide minderjarigen uit Griekse kampen op

Van de achttien niet-begeleide minderjarigen die België vanuit de migrantenkampen op de Griekse eilanden laat overkomen, vangt Vlaanderen er tien op. De andere acht worden door de Franse gemeenschap opgevangen. Dat heeft minister voor Jeugdhulp Valérie Glatigny (MR) woensdag gezegd in het parlement van de Franse gemeenschap.

14 reacties

 • Tonia Broeckx

  1 jaar geleden
  Men kan "in woorden" altijd heiliger willen zijn dan de paus...maar als het er echt op aan komt, oeioei...dan moet het geld wel liefst uit iemand anders zijn portemonnee komen ...Doe een aanvraag en adopteer er enkelen beste Nema De Geest.
 • Eric De landtsheer

  1 jaar geleden
  Maak er ineens 1000 van, steekt hier zo nauw niet
 • Nicolas Verdronghen

  1 jaar geleden
  Griekenland krijgt heus wel steun van de EU. Uiteraard moet er meer geïnvesteerd worden in opvang op de Griekse eilanden en Turkije. Iedereen wordt aangegrepen door kinderleed maar waarom vliegen we dan geen kwetsbare kinderen over uit de favella's van Rio of de weeshuizen van Calcutta en Lima? De top 10 van asielaanvragen in België wordt gedomineerd door moslimlanden. Willen we dan echt een minderheid worden in eigen land?
 • Luc Scheepers

  1 jaar geleden
  Vluchtelingen zijn ook mensen. Maar!! We kunnen ze niet allemaal opvangen. Wanneer gaat dat eens beseft worden.
 • patrick decoo

  1 jaar geleden
  @ nema de geest ga jij al hun onkosten hier betalen. Er zijn genoeg Belgen die ook hulp nodig hebben.