Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Vlaanderen trekt geld uit voor democratische transitie in Wit-Rusland

Vlaanderen trekt 50.000 euro uit voor het International Strategic Action Network for Security (iSANS). "Deze Wit-Russische organisatie speelt vanuit Polen een belangrijke rol in de democratische transitie van Wit-Rusland en staat dicht bij de oppositie van activiste Svetlana Tisjanovskaja", zei minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement na vragen van Gwendolyn Rutten (Open Vld), Annick Lambrecht (Vooruit), Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en Karl Vanlouwe (N-VA).

5 reacties

 • Mireille Vergauwen

  5 maanden geleden
  Waar houden ze zich mee bezig! Weten wij veel of diegenen die weeral geld krijgen “Democraten” zijn ? Geldverspillers!
 • raf peeters

  5 maanden geleden
  En de geldmachine draait maar verder ,we zullen de gaten wel vullen met nieuwe belastingen.
 • Yolande MARIS

  5 maanden geleden
  Zorg er eerst eens voor dat in Vlaanderen de democratie hersteld wordt .Hierzijn meer en meer mensen afhankelijk van de voedselbanken en dat boeit u blijkbaar geen fluit.U deelt geld uit dat er niet is en laat de bevolking opdraaien voor een gigantische schuldenberg.
 • Paul De Mol

  5 maanden geleden
  Wat moet Vlaanderen zich gaan moeien met de democratie in Wit-Rusland? Wit-Rusland heeft een democratisch verkozen leider. Bevalt hij ons niet? Daar kunnen we niets aan doen. Dat is de keuze van de Wit-Russen alleen. Vlaanderen, België, Nederland, Spanje, (vul maar verder in), hebben niet eens een verkozen leider. Waar is dan de democratie?
 • Jan D.

  5 maanden geleden
  1 april was 2 maanden geleden. En Jambon gaat de Wit-Russische ambassadeur uitnodigen. Waarom ? Het buitenlands beleid is toch een federale materie dus waar bemoeit Jambon zich mee ?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Café waar barman verdacht van verkrach­tin­gen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen.