Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Vlaanderen stelt zone 30 in meeste woongebieden voor

Vlaanderen stelt voor om op alle wegen die voornamelijk een woonfunctie vervullen zone 30 in te voeren. Dat staat in een nieuw 'afwegingskader' dat wegbeheerders zoals lokale besturen moet helpen bij beslissingen over hun snelheidsregimes.

54 reacties

 • Karel Van Biezen

  1 maand geleden
  Op zich een uitstekend idee. In Nederland kan men dat perfect invoeren daar men daar een doordachte ruimtelijke ordening met doorgaande wegen en doodlopende woongebieden. In Vlaanderen is de ruimtelijke ordening een kluwen van jewelste met veel lintbebouwing en heeft men nagenoeg alles laten verkavelen door vriendjespolitiek en gesjoemel. Vlaanderen wordt zo stilaan één bebouwde kom. Dat men al eens begint met controles in fietsstraten want 8/10 auto-egoïsten veegt zijn botten aan de limieten.
 • Luc Vandenhaute

  1 maand geleden
  worden ze nu echt gans zot ?
 • Jan Vannuffelen

  1 maand geleden
  Nog enkele jaren en we moeten achteruit rijden, pfff.
 • Fred Verbeeck

  1 maand geleden
  Bij ons in Tessenderlo is het hele centrum een zone 30, maar volgens mij denken de meeste bestuurders dat dit wil zeggen dat ze MINSTENS 30 moeten rijden.
 • Albert Van Daele

  1 maand geleden
  België is een dorp, overal 30, fietsers rijden je voorbij
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Open Vld wil sociale woning beperken in tijd voor mensen die arbeidsgeschikt zijn, oppositie reageert scherp

  Open Vld wil sociale woning beperken in tijd voor mensen die arbeidsge­schikt zijn, oppositie reageert scherp

  Mensen die arbeidsgeschikt zijn, zullen na negen jaar hun sociale woning moeten verlaten. Dat stelt Open Vld voor in ‘De Morgen’. Oppositiepartijen Groen en Vooruit reageren uiterst kritisch op het voorstel. “Als minister Somers alle mensen met een laag inkomen na negen jaar op de private huurmarkt verplicht wil laten huren, dan stort hij een groot deel van deze mensen in armoede”, zegt An Moerenhout (Groen). Maxim Veys (Vooruit) spreekt over “nutteloze profilering”.