(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Eric de Mildt

Vlaanderen steeds afhankelijker van buitenlandse landbouw

Vlaanderen produceert steeds minder maïs en tarwe zelf en wordt meer en meer afhankelijk van buitenlandse invoer. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) opvroeg bij de Vlaamse minister van Landbouw.

30 reacties

 • Bart Verwegen

  4 weken geleden
  Vlaanderen is te versnipperd om rendabel en kwantitatief eigen graan te kweken. Het is niet voor niks dat landen met immens vrije oppervlakten die taak op zich nemen.
 • jaak Peeters

  1 maand geleden
  Het land wordt dan ook een hels tempo volgebouwd. Ga dan maar eens rendabel boeren.
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik denk ook dat veel landbouwgrond in functie staat van voederteelt voor de beesten. Daar is dus een oplossing in te vinden. Moet altijd denken aan het Atheneum van Schoten in de jaren '60. De concierge hield er een varken met de resten van de refter. We gaan hier heus niet van de honger sterven.
 • gust van langenhove

  1 maand geleden
  Landbouw is zoals Dexia , afbouwen met zo weinig mogelijk kosten , de grond zo versnipperen dat het de moeite niet meer is dat is de taak van minister van landbouw.
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  Globaliseren , dat was toch de toekomst riepen de politici, wel nu zie je dat het dus niet is. Samen staan we sterk, ja behalve als er iets voorvalt dan stort die sterkte in gelijk een kaartenhuisje en volgt grote armoede en honger.
 1. De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt

  De hallucinan­te cijfers over de voedselca­ta­stro­fe die dreigt

  De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 1. Wanneer laat je pleger van partnergeweld vrij onder voorwaarden? België werkt aan handleiding voor onderzoeksrechters
  Play

  Wanneer laat je pleger van partnerge­weld vrij onder voorwaar­den? België werkt aan handlei­ding voor onderzoeks­rech­ters

  Tegen 2025 wil ons land een soort handleiding klaar hebben voor onderzoeksrechters. Die moet hen kunnen helpen inschatten of ze iemand al dan niet kunnen vrijlaten onder voorwaarden. “Sommige personen zijn gewoon niet vatbaar voor gerechtelijke maatregelen”, zegt criminologe Anne Groenen, die meewerkt aan handleiding. “Als er een voorgeschiedenis is van partnergeweld, stalking of wurging, gaan die personen sowieso terug het slachtoffer opzoeken.”