De nieuwe Vlaamse regering is van plan om de samenwerking met Unia stop te zetten en een gelijkekansencentrum op te richten. Die beslissing zal ook financiële gevolgen hebben voor Unia, want de Vlaamse overheid staat in voor zowat 10 procent van de financiering van het centrum.
Volledig scherm
De nieuwe Vlaamse regering is van plan om de samenwerking met Unia stop te zetten en een gelijkekansencentrum op te richten. Die beslissing zal ook financiële gevolgen hebben voor Unia, want de Vlaamse overheid staat in voor zowat 10 procent van de financiering van het centrum. © BELGA

Vlaanderen stapt uit Unia en wil zelf gelijkekansencentrum oprichten

De nieuwe Vlaamse regering stapt uit het interfederale gelijkekansencentrum Unia. Dat bevestigde N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag op de persconferentie van de nieuwe Vlaamse regering.

269 reacties

 • Moehmena Rahous

  3 jaar geleden
  Ik ben geen Unia-fan. Wat hier gedaan wordt tart alle verbeelding. Vlaanderen stapt uit Unia en bespaart daar 800.000 EUR. Unia gaat via de toekomstige federale regering een budget-tekort opeisen van 800.000 EUR voor haar werking. Vermits Wallonie bankroet is, moet Vlaanderen via omwegen bijspringen om 800.000 EUR extra te betalen voor Unia, waar Vlaanderen geen verantwoording voor krijgt, immers uitgestapt... Hoe dom.
 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  Marc Baeyens, en wat gaat het ons nu kosten? Een veelvoud ervan, voor nog eens hetzelfde.
 • Raoul Rouma

  3 jaar geleden
  Bijkomend! Dus weer zo een instelling in surplus voor Vlaanderen, de vriendjes zullen blij zijn, en gaan dan ook voor de jobs. Dus de problemen kunnen en federaal en Vlaams worden aangepakt, dat gaat vonken geven en dus zal het niets oplossen. Werkzekerheid is dan wel gegarandeerd.
 • Luc Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Dat gaat nog veel meer geld kosten aan Vlaanderen !
 • Gilbert Vermeersch

  3 jaar geleden
  Unia is te links en te wereldvreemd. Vlaanderen heeft overtuigd rechts gestemd, het is dus een goeie zaak zelf de touwtjes in handen te nemen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. LIVE Vlaams regeerakkoord. “De lat moet omhoog voor iedereen, heel de samenleving moet mee naar boven”
  Binnenland

  LIVE Vlaams regeerak­koord. “De lat moet omhoog voor iedereen, heel de samenle­ving moet mee naar boven”

  N-VA, CD&V en Open Vld hebben hun Vlaams regeerakkoord vanmiddag voorgesteld. Daarin veel aandacht voor een strenger inburgeringsbeleid. “We verstrengen de toegang voor nieuwkomers, maar wie inburgert, nemen we met open armen op”, maakt de nieuwe ploeg van toekomstig minister-president Jan Jambon (N-VA) zich sterk. Hier kan je live alle ontwikkelingen volgen.