Hier zijn de 46 windmolens gepland
Volledig scherm
Hier zijn de 46 windmolens gepland © RV

Vlaanderen sluit zich aan bij procedure tegen Frans windmolenpark

Vlaanderen sluit zich aan bij de gerechtelijke procedure die de federale regering heeft aangespannen tegen de bouw van een Frans windmolenpark in de Noordzee bij Duinkerke, met impact op de West-Vlaamse kust. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag gezegd in het parlement na vragen van Bert Maertens (N-VA) en Martine Fournier (CD&V).

9 reacties

 • jean pierre leemans

  3 maanden geleden
  Zonne energie is de toekomst Op alle daken bij industriele bedrijven Speciale electriciteits lijnen verbonden met de industrie zones Dat zou het verschil maken
 • johan de groote

  3 maanden geleden
  Muggenzifterij, alsof wij geen nood hebben aan extra windmolens, en waar gaan ze die plaatsen...?
 • Jos Hill

  3 maanden geleden
  Zouden ze hier in Belgie weten dat die molens stroom opleveren en dat die niet dienen om graan te malen !
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 maanden geleden
  Mooi uitzicht. Dat beloofd. Best geen appartement met zeezicht meer kopen.
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Zelf ons windmolenpark opzetten in plaats van stroom te kopen!
 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”