EPA
Volledig scherm
© EPA

Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatiekaap, maar we worden voorbijgestoken in Europa

De vaccinatiecampagne in Vlaanderen heeft een nieuwe kaap gerond. Meer dan 80 procent van alle inwoners heeft nu al minstens één spuitje gekregen. En het ziet ernaar uit dat we deze week met de volledige vaccinatiegraad - het aantal volledig gevaccineerde personen ten opzichte van het aantal personen dat in aanmerking komt voor volledige vaccinatie - over de 90 procent zullen gaan. Mooie cijfers, maar in vergelijking met de rest van Europa zakken we wel een beetje weg.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Marijn Devalck staat straks met mondmasker op de planken: “Sommige collega’s weigeren vaccin”
  PREMIUM
  Showbizz

  Marijn Devalck staat straks met mondmasker op de planken: “Sommige collega’s weigeren vaccin”

  “Ik heb het recht om mezelf te beschermen.” De kans is groot dat je Marijn Devalck (70) straks met een mondkapje op de planken ziet. De acteur neemt zijn voorzorgen omdat een aantal van zijn collega’s zich niet wil laten vaccineren tegen Covid-19. Volgens hem klopt het verhaal niet meer. “Toeschouwers worden om een Covid Safe Ticket gevraagd, maar op het podium zijn sommigen niet gevaccineerd.”