Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Vlaanderen plant app voor contactopsporing: “Na zomer beschikbaar”

De Vlaamse regering wil een app laten ontwikkelen voor contactopsporing. Die app zal de bestaande, meer klassieke vorm van contact tracing niet vervangen, maar moet die methode eerder aanvullen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil dat de app "na de zomer" beschikbaar is. 

6 reacties

 • Rayan El Arami

  7 maanden geleden
  Als ze die niet beschikbaar maken voor Windows mobile 10 kunnen ze met hun app de pot op. Ik ga geen nieuwe smartphone kopen zolang mijn huidige nog perfect werkt.
 • Michel Heylen

  7 maanden geleden
  Kostenplaatje? Ook +/- 100 miljoen €! Krijgt de burger nu ook een aangepaste gsm?
 • Fons Maes

  7 maanden geleden
  In maart zei minister De Backer dat de ontwikkeling van aan app priortair was. Miscchien komt er nu 1 zes maanden later. Efficiënt bestuur? Bezorgd om onze gezondheid?
 • Michel Mahy

  7 maanden geleden
  Das goed op tijd! Bij ons in Frankrijk is dat al twee weken actief.
 • Jef Denijs

  7 maanden geleden
  Dat is een betere oplossing. Vlamingen gebruiken massaal spyware als Facebook, Google en andere. Dan moet een app in het belang van de volksgezondheid ook kunnen.
 1. Burgemeester van Edegem geïrriteerd: “Duizenden in quarantaine door de nalatigheid van enkelen”

  Burgemees­ter van Edegem geïrri­teerd: “Duizenden in quarantai­ne door de nalatig­heid van enkelen”

  Twee scholen, in Edegem en Kontich, sluiten een week de deuren vanwege de nieuwe Britse coronavariant. Ondertussen moeten alle leerkrachten, leerlingen én hun gezinnen - duizenden mensen - in quarantaine. Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem die door het hele gebeuren nu ook zelf in quarantaine zit, wil niet met de vinger wijzen maar spreekt toch van een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Eén gezin zou zich blijkbaar niet aan de maatregelen hebben gehouden na een skireis.
 2. Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Professor Devroey ziet heil in hotelqua­ran­tai­ne voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zegt hij vanavond in Terzake.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"