Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Vlaanderen ontving voor ruim 31 miljoen euro aan schademeldingen na wateroverlast in juli

Na de overvloedige regenval van midden juli - die in ons land vooral Wallonië erg zwaar trof - ontving de Vlaamse overheid 530 schademeldingen, goed voor een bedrag van 31,75 miljoen euro. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) geantwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid en CD&V-fractievoorzitter Peter Van Rompuy.

2 reacties

 • Roy Proost

  3 maanden geleden
  Prachtig, niks met klimaat te maken, puur met wanbedrijf onderhoud grachten
 • Yolande MARIS

  3 maanden geleden
  De regering gaat opdraaien voor de helft van de kosten dus de bevolking betaald ,de verzekeringen gaan iedereen doen betalen via hun premie dus de bevolking betaald,dus de verzekeringen betalen niets? In wie zijn zakken verdwijnen de verzekering premies,aandeelhouders? En we weten dat politici overal een vinger n de pap hebben.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Zo denkt u als lezer erover.