Nadat een Duitse Zeppelin in 1914 zes bommen op Antwerpen gooide, besliste de militaire overheid om de stad vanaf acht uur ‘s avonds volledig te verduisteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat een Duitse Zeppelin in 1914 zes bommen op Antwerpen gooide, besliste de militaire overheid om de stad vanaf acht uur ‘s avonds volledig te verduisteren. © The Print Collector/Heritage Ima

Vlaanderen ontsnapt (voorlopig) aan avondklok: zo ging het er in het (verre) verleden aan toe

Avondklok. Spertijd. Couvre feu. Curfew. Evenveel synoniemen voor het drastisch inperken van onze vrijheid. Op tafel van de Vlaamse regering lag zo’n omvorming van de nachtklok tot een heuse landelijke avondklok. Dat zou de eerste keer geweest zijn sinds de Bevrijding in 1944. Even omkijken naar het (verre) verleden.

 1. N-VA vraagt hoorzitting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  N-VA vraagt hoorzit­ting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  Volgens N-VA-Kamerlid Michael Freilich heeft Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost, op 4 november verschillende keren tegen analisten gezegd dat er geen nieuwe piek in het aantal pakjes zat aan te komen. Nochtans was de nieuwe lockdown toen al in voege gegaan. Freilich vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Van Avermaet geen lessen lijkt te hebben getrokken uit de eerste lockdown, en dat de grote baas van de post een piek zelfs in deze eindejaarsperiode niet zag aankomen. N-VA vraagt een hoorzitting in het parlement.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona