Sihame El Kaouakibi (Open Vld).
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi (Open Vld). © BELGA

Vlaanderen onderzoekt coronapremies bedrijven El Kaouakibi, volgens stad Antwerpen “geen onregelmatigheden bij bouw Urban Center”

UPDATEVlaanderen onderzoekt of er coronapremies moeten worden teruggevorderd van de vennootschappen van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). El Kaouakibi laat in een reactie weten dat de coronahinderpremie voor de evenementenlocatie JJ House wel degelijk terecht werd toegekend en niet moet worden terugbetaald. Ook zou de Antwerpse stadsadministratie zou geen onregelmatigheden hebben vastgesteld bij de bouw van het Urban Center in de wijk Kiel.

134 reacties

 • Dick DECOCK

  3 maanden geleden
  Zou ook graag hebben dat stad betaald voor renovatie van mijn huis, bij wie moet ik zijn? Wie is eigenaar van dat gebouw op Kiel want dat is de winnaar blijkbaar.
 • Harry Dreesen

  3 maanden geleden
  had ze meteen moeten doen niet na 3 weken alles goed voor geknauwd door haar advocaten alles behalve geloofswaardig het kalf is toch al verdronken
 • Pascale Leese

  3 maanden geleden
  ' t zal wel zijn, het zijn zij die haar de subsidies gegeven hebben om het hele gebouw te renoveren. Als ze dit toegeven, snijden ze in hun eigen vel.
 • Lode vleminckx

  3 maanden geleden
  De buit is binnen. Nog een paar dagen en case closed..
 • anna vandenberg

  3 maanden geleden
  Heel de affaire bewijst nog maar eens hoe weinig respect politici hebben voor mensen die voor de subsidies elke dag moeten werken. Heel het subsidies verhaal heeft veel mensen persoonlijk verrijkt en vooral deze mensen hebben meestal nog een creatieve boekhouding zodat ze zo weinig mogelijk bijdragen aan de gemeenschap. Iedere partij bediend zijn ontvangers en in ruil voor stemmen. De klepel is te ver doorgeslagen en degene die betaald wordt elke dag een geweten aangepraat, solidariteit.
 1. "App Coronalert heeft geen bijdrage geleverd in aanpak pandemie”

  "App Coronalert heeft geen bijdrage geleverd in aanpak pandemie”

  De digitale applicatie Coronalert heeft “geen bijdrage geleverd in de aanpak van de pandemie”. Dat heeft professor Huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) gezegd tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement. Karine Moykens, hoofd van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is het niet eens met die analyse van De Maeseneer. Volgens haar kan de app, zeker in de komende maanden, een belangrijk “complementair instrument” zijn in het verhaal van de contactopsporing.
 2. Jambon: “Begrip 'knuffelcontact' verdwijnt”

  Jambon: “Begrip 'knuffelcon­tact' verdwijnt”

  Vanaf 9 juni zullen mensen meer sociale contacten mogen hebben. Vanaf dan zullen gezinnen meer bepaald vier personen binnen mogen ontvangen, kinderen niet meegerekend. Die vier personen moeten ook niet tot hetzelfde huishouden behoren zoals nu wel geldt voor de twee personen die mensen thuis mogen ontvangen. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Ook het gegeven ‘knuffelcontact’ valt weg. Je kan vanaf 9 juni vier mensen thuis uitnodigen als sociaal contact”, aldus Jambon in een interview met Belga.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije