Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Wannes Nimmegeers

Vlaanderen maakt volgend jaar 1,2 miljoen euro vrij voor dierenasielen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt volgend jaar 1,2 miljoen euro vrij voor de 166 erkende dierenasielen in Vlaanderen. Het gaat om een eerste structurele financiering die eerder al werd aangekondigd. In ruil wil de minister dat de sector "professionaliseert". 

26 reacties

 • Co Nieke Nieke

  1 maand geleden
  Eindelijk, hoop dat ze, dan ook de vrijwilligers en medewerkers bijscholen en leren hoe ze dieren moeten opvangen en getraumatiseerde dieren aanpakken. Hopelijk wordt de mens, wat minder onverschillig en meer respectvol tegenover dieren. Want dit lijkt toch een serieuze ziekte VN de hedendaagse maatschappij. Flink Ben Weyts, een bank vooruit
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Heel goed initiatief van Weyts. Vaak nemen de asielen een oud hondje op met een eigenaar die in het ziekenhuis ligt. Een dierenasiel vervult een grote niet te onderschatte sociale rol. En er zijn 'asielen' waar er mistoestanden heersen. Meer en gecontroleerd professionalisme aub. Weyts heeft zijn huiswerk gedaan.
 • marcel lecomte

  1 maand geleden
  Dit is goed, maar een een alarmerende indicatie dat er behoorlijk wat misloopt met de manier waar op wij omgaan met dieren. Wij leven in een dieren wereld en niet anders om. Respect is voor vele een hol woord. De wetgeving is bijzonder zwak als het gaat over dieren, althans de uitvoerende en controlerende macht.
 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  Het is een goed initiatief, maar het betekent dat ieder asiel gemiddeld iets meer dan 7.000 euro krijgt. Daar zullen ze niet ver mee komen.
 • robert van nuffel

  1 maand geleden
  laat dat betalen met taks te vragen aan zij die en hond kopen en na en paar maanden hun beest dumpen ook zware boete op achterlaten honde drolle op straat blankenbergen licht er vol van vroeger wert het door de gemeente opgekuist (drollemoto) nu al een paar jaar gestopt straten liggen er vol van maar elk jaar belastingen betalen voor miljue bedankt zal nog efkes de strond aan mij schoenen afkeusen
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht