Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) © Photo News

Vlaanderen maakt inhaalbeweging in toekenning budgetten voor personen met een handicap

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt dit jaar nog 3,3 miljoen euro extra vrij om persoonlijke assistentiebudgetten toe te kennen aan ouders van minderjarige kinderen met een handicap. Dat maakt de minister bekend.

 1. Ouders van comateuze Jana (15) boos nu Wit-Gele Kruis zorg stopzet: "Wij te kritisch? Hun werkdruk ligt veel te hoog!”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Ouders van comateuze Jana (15) boos nu Wit-Gele Kruis zorg stopzet: "Wij te kritisch? Hun werkdruk ligt veel te hoog!”

  Negen jaar al krijgt Jana (15) uit Dilsen-Stokkem intensieve palliatieve zorg via het Wit-Gele Kruis. Het meisje kreeg op haar zesde een heel zware epilepsie-aanval en verkeert sindsdien in een bijna volledige comateuze toestand. Haar ouders kozen destijds voor thuiszorg, maar het Wit-Gele kruis zegt die zorg niet langer te kunnen uitvoeren. “De samenwerking met de ouders blijkt niet houdbaar”, klinkt het. “Wij te kritisch? Ons kind kan niet praten, dus zijn wij haar stem”, zeggen de ouders van Jana die op hun beurt wijzen naar de immens hoge werkdruk bij het Wit-Gele Kruis.
 2. Gitte (35) en Anaïs Otis (20) pleiten voor meer begrip voor hun beperking. “Mensen praten met kinderlijke stem wanneer ze me in rolstoel zien”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Gitte (35) en Anaïs Otis (20) pleiten voor meer begrip voor hun beperking. “Mensen praten met kinderlij­ke stem wanneer ze me in rolstoel zien”

  Vandaag is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Gitte (35) verloor een been en is topsporter. Anaïs Otis (20) heeft lichte mentale en motorische beperkingen en wil make-upartiest worden. Allebei laten ze zich niet tegenhouden om hun dromen na te jagen. “Toen ik met familie een klimparcours bezocht en iemand zei dat ik het maar even moest uitzitten, heb ik gezorgd dat ik als eerste op die deathride zat.”